تشخیص گونه گیاهی از تصاویر ابر طیفی به کمک طیف سنجی در سطح برگ کدگذاری طیف بازتابندگی مشتقات آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین سمپوزیوم بین المللی پیشرفت های علوم و تکنولوژی:سرزمین پایدار،مهندسی عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCESDR05_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهرامی

دانشجوی دکتری سنجش از دور، دانشکده ژیودزی ژیوماتیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

تشخیص گونه گیاهی با به کارگیری فناوری سنجش از دور از اهمیت زیادی برخوردار است. جهت دستیابی به این موضوع از تکنیک های مختلفی که در آنها از بازتابندگی مشتقات آنها استفاده می شود. به کار برده گرفته می شود. در برخی از روش ها از کدگذاری طیف بازتابندگی مشتقات آن به عنوان روش هایی سریع کارآمد استفاده می شود. در این تحقیق مجموعه طیف سنجی LOPEX شامل گونه های مختلف گیاهی را پس از ارزیابی، با استفاده از پیش پردازش های لازم نرم افزارهای انتقال تابش ابتدا به سطح تاج پوشش سپس به سطح تصویرابرطیفی ارتقاء داده سپس به عنوان نمونه های آموزشی جهت طبقه بندی تصویر AVIRIS از منطقه Indian Pine رکه شامل کلاس های مختلف از جمله چند کلاس گیاهی موجود در مجموعه LOPEX مانند ذرت، سویا، گندم، جو یونجه بوده مورد استفاده قرار گرفت. در این تحقیق از طیف اصلی چند مرتبه مشتق گیری از طیف بازتابندگی به منظور بارزسازی تمایزهای بین گونه های مختلف استفاده گردید. سپس با ارایه روش CBOSE به عنوان روشی نوین کارآمد در کدگذاری داده های طیف بازتابندگی مشتقات آن، کد حاصله از هر پیکسل تصویر را با کدهای حاصله از مجموعه طیف سنجی در باندهای استخراج شده مناسب با دو معیار شباهت SAM Hamming مطابقت داده سپس طبقه بندی صورت گرفت. نتایج نشان می دهند که روش CBOSE به طور متوسط از دقت بالاتری به نسبت دیگر روش های کدگذاری مانند SFPC ،SDFC ،SFBC ،SPAM در تشخیص گونه گیاهی برخوردار است. همچنین استفاده از مشتق گیری منجر به افزایش دقت طبقه بندی نسبت به عدم استفاده از آن می شود.

کلیدواژه ها

گونه گیاهی، کدگذاری، مشتقات، طیف بازتابندگی، ابرطیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.