بررسی خواص روکش های ایجاده شده بر روی سطح فولاد ابزار کم آلیاژ W500 به روش جوشکاری GTAW

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_290
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه زینلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش شناسایی انتخاب مواد، دانشگاه فردوسی مشهد

بهروز بیدختی

استادیار گروه مواد متالورژی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد مزینانی

دانشیار گروه مواد متالورژی، دانشگاه فردوسی مشهد

عطا کامیابی گل

استادیار گروه مواد متالورژی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

امروزه سخت پوشی توسط فرآیندهای جوشکاری به عنوان یکی از موثرترین اقتصادی ترین روش های عملیاتسطحی جهت بهبود خواص قطعات صنعتی، استفاده روز افزونی پیدا کرده است. کاربرد آلیاژهای سخت پوشیغیرآهنی پایه نیکل به عنوان موادی که در برابر عوامل مخربی چون سایش، خوردگی داغ، اکسیداسیون، خستگیحرارتی، مقاومت خوبی از خود نشان میدهند از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. در پژوهش حاضر، سختپوشی فولاد ابزار W500، که کاربرد گستردهای در ساخت قالبهای آهنگری داغ دارد، توسط پوشش هایی از Fe-Ti, Fe-Nb B(4)C به صورت درجا، بر روی سطح فولاد ابزار از طریق فرآیند جوشکاری قوس تنگستن با گاز محافظ مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور جهت روکشکاری مقدار مشخصی از سه پودر درون شیار ایجاد شدهاز قبل بر روی سطح هر زیرلایه قرار داده شدند، سپس با استفاده از فرآیند جوشکاری قوس تنگستن با گاز محافظذوب گردیدند. آزمایش متالوگرافی بر روی نمونه های تهیه شده به منظور ارزیابی ریزساختاری انجام شد. برایبررسی خواص مکانیکی روکشهای ایجاد شده از آزمایش ریزسختی سنجی ویکرز استفاده شد. طبق نتایج، نمونه3 به دلیل استفاده از پودر B(4)C که خواص مطلوب تری نسبت به دو پودر دیگر دارد، با تشکیل فازهای تقویت کننده بیشتر در روکش، سختی بالاتری را ایجاد نموده است پس هموراه مقاومت به سایش بیشتری خواهد داشت.

کلیدواژه ها

فولاد ابزار W500، فرآیند جوشکاری قوس تنگستن با گاز محافظ، روکش کاری، سخت پوشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.