بررسی خواص آبدوستی کلسیم فسفاته پوشش داده شده بر روی نیکل تیتانیوم اصلاح شده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آذر

دانشگاه صنعتی سهند تبریز، مرکز تحقیقات مواد پیشرفته فراوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی مواد (کارشناسی ارشد)

جعفر خلیل علافی

دانشگاه صنعتی سهند تبریز، مرکز تحقیقات مواد پیشرفته فراوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی مواد (استاد)

محمدرضا اطمینان فر

دانشگاه صنعتی سهند تبریز، مرکز تحقیقات مواد پیشرفته فراوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی مواد (استادیار)

چکیده

امروزه آلیاژهای حافظه دار شکلی NiTi به دلیل خواص جذاب نظیر سوپرالاستیسیته، حافظه داری حرارتیمقاومت به خوردگی بالا زیست سازگاری خوب، اهمیت فراوانی در زمینه مهندسی پزشکی پیدا کرده اند ولیبدلیل آزادشدن یونهای نیکل که بعنوان عنصر حساسیت زا سرطان زا شناخته شده، نگرانی هایی وجود دارد. بهمنظور جلوگیری از این مشکل، از پوشش های هیدروکسی آپاتیت که بافت شبه استخوانی، توانایی تحریک رشداستخوان کمک به ترمیم آن را دارا می باشد استفاده شده است. در این پژوهش پوشش های هیدروکسی آپاتیتروی آلیاژ نیکل تیتانیوم به روش رسوب دهی الکتروشیمیایی توسط الکترود دیسک چرخان ایجاد شدند تا بتوانمیزان جذب تکثیر سلولی را در داخل بدن بهبود دهد که در ادامه مورفولوژی پوشش های هیدروکسی آپاتیتایجاد شده مورد بررسی قرار گرفت. آزمون های SEM XRD با هدف بررسی ساختارهای سطحی مورفولوژی پوشش های ایجاد شده انجام شدند همچنین آزمون EDS نیز به منظور بررسی ترکیب پوشش های حاصله انجامشد. نتایج نشان می دهند که در سرعت چرخش های بالا مورفولوژی پوشش ها از حالت صفحه ای متخلخل بهپوشش های لایه ای یکنواخت تبدیل می شوند که با افزایش سرعت چرخش نسبت Ca/P نیز بیشتر شده در صورتیکه در سرعت 2500 دور بر دقیقه پوشش هیدروکسی آپاتیت خالص شکل می گیرد زاویه تماس 24 درجهروی سطح تشکیل می شود که بهترین زیست سازگاری را نسبت به حالت بدون پوشش خواهد داشت.

کلیدواژه ها

رسوب دهی الکتروشیمیایی، الکترود دیسک چرخان، هیدروکسی آپاتیت، نیکل تیتانیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.