بررسی اثر نوع ماده جوانه زا روش تلقیح بر ریزساختار خواص مکانیکی چدن خاکستری در قطعات جداره نازک الکتروموتورهای شناور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نوروززاده شیرین

دانش آموخته کارشناسی مهندسی مواد متالورژی صنعتی، دانشگاه حکیم سبزواری

بهمن کروجی

استادیار، گروه مهندسی مواد متالورژی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

کربن در چدن خاکستری به صورت گرافیت یا کاربید آهن وجود دارد. مورفولوژی اندازه گرافیت لایه ای (ورقه ای)تاثیر بسیار زیادی بر خواص چدن خاکستری می گذارد. به منظور تغییر مورفولوژی، از مواد جوانه زا روش هایتلقیح متفاوتی استفاده می شود. در این پژوهش اثر نوع ماده جوانهزا روش تلقیح بر مورفولوژی گرافیت لایه ای درجداره های نازک در قطعه محفظه یاتاقان موتور (مورد استفاده در صنایع پمپ سازی) از جنس چدن خاکستری،مورد بررسی قرار گرفته است. به همین منظور قطعات چدن خاکستری با کربن معادل CE=3/90 ضخامت 8میلیمتر (معادل ضخامت جداره یاتاقان) با سه نوع جوانه زای اینکولنت، زیرسینوک فروسیلیسیم با خلوص 76 %در دمای 1380±5°C ریخته شدند. نتایج به دست آمده نشان میدهد چدن خاکستری جوانه زایی شده باجوانه زای زیرسینوک (حاوی درصد وزنی زیرکونیوم) روش تلقیح در جریان مذاب، دارای لایه های گرافیتنازک، باریک توزیع یکنواخت همچنین ماشین کاری مطلوب تری نسبت به سایر جوانه زاها روش اعمال آنهامی باشد. آزمایش سختی سنجی بر روی همه نمونه ها انجام شد. پس از بررسی نتایج به دست آمده، در نهایتبرای نمونه جوانه زایی شده با زیرسینوک به روش تلقیح در جریان مذاب، کمترین مقدار سختی حاصل شد.

کلیدواژه ها

چدن خاکستری، جداره نازک، جوانهزایی، خواص مکانیکی، ریزساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.