تولید ریز ساختار دوگون در یک فولاد کم کربن بررسی خواص مکانیکی آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پانته بهبودی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی علم مواد دانشگاه صنعتی شریف

غزل نوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی علم مواد دانشگاه تهران

علی کریمی طاهری

استاد دانشکده مهندسی علم مواد دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

فولادها در زمره پرکاربردترین گروه از آلیاژها در صنعت هستند. از این رو تحلیل رفتار این دسته از آلیاژها، به منظوردستیابی به ساختار مطلوب ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش این است که تاثیر ساختار دوگون بر خواص مکانیکیفولاد کم کربن مورد بررسی قرار گیرد. به این منظور سه نمونه را تا دمای 760 درجه سانتی گراد به مدت 50 دقیقه آنیل می کنیمتا نمونه ها آستنیتی شوند. سپس آنها را کوینچ می کنیم تا مارتنزیتی شوند. نمونه اول را تا دمای اتاق کوینچ می کنیم سپس%67 نورد می کنیم سپس دوباره دما را تا 550 درجه سانتی گراد بالا می بریم به مدت 60 دقیقه آنیل می کنیم. نمونه دوم راتا دمای 10- درجه سانتی گراد کوینچ می کنیم، 67 نورد می کنیم سپس در دمای 550 درجه به مدت یک ساعت آنیل میکنیم. نمونه سوم را تا دمای محیط کوینچ می کنیم سپس نورد را در پاس انجام می دهیم. ابتدا به دمای 250 درجه می بریم وبه مدت 1200 ثانیه نگه می داریم سپس در دمای محیط نورد می کنیم این کار را بار انجام می دهیم سپس نمونه را دردمای 10 نورد می کنیم. در آخر آن را به مدت یک ساعت آنیل می کنیم سپس در آب کوینچ می نماییم. باتوجه به آزمونسختی سنجی انجام شده بررسی ریزساختار، نتایج حاصل نشان داد که نمونه سوم که با انجام عمیات حرارتی دارای ساختاردوگون شده، دارای خواص مکانیکی بهتری از جنبه داکتیلیتی استحکام می باشد.

کلیدواژه ها

فولاد کم کربن، آنیل، ساختار دوگون، داکتیلیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.