تخمین عمر باقیمانده خزشی پوسته داخلی توربین گازی از جنس سوپر آلیاژ اینکونل 617

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و دوازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES12_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلناز افراسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد

رضا توانگر

استادیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند

محسن مهدی زاده

استادیار، عضو هییت علمی پژوهشکده شیمی مواد، پژوهشگاه نیرو

چکیده

اینکونل 617 سوپر آلیاژ پایه نیکل استحکام یافته با محلول جامد کاربید است. این آلیاژ استحکام دمای بالا، مقاومت به اکسیداسیونقابل ملاحظه استحکام گسیختگی بالایی در دماهای بالاتر از 980 را به طور همزمان دارا می باشد. مشخصه های مکانیکی ترکیب آنها با مقاومت به خوردگی در دمای بالا موجب کاربرد این آلیاژ در ساخت قطعات بزرگ نیروگاهی مانند جداره داخلی محفظه اختلاط در توربین های گاز گشته است. این قطعات به دلیل کارکرد طولانی مدت در دمای بالا تحت تاثیر انواع آسیب های متالورژیکی مکانیکی مانند تغییر ریزساختار خزش قرار می گیرند به این دلیل عمر محدودی دارند. در این پژوهش خواص مکانیکی تغییرات ریزساختاری سوپر آلیاژ اینکونل 617 بعد از کارکرد طولانی مدت موردبررسی قرار گرفت. به این منظور، آزمون تنش- گسیختگی تحت شرایط تسریع شده در دماهای 760، 800، 850، 910 955 درجه سانتی گراد هرکدام از این دماها به ترتیب در تنش های 200، 130، 120، 70 50 مگاپاسکال بر روی پوسته داخلی توربین گازی زیمنس V94/2 که حدود 100000 ساعت در دمای 750 الی 800ᵒC تحت تنش 50-20 مگاپاسکال تحت سرویس بوده است، انجام شد. از پارامتر لارسون میلر قانون کسر عمر برای محاسبه عمر باقیمانده استفاده شد. با استفاده از این روش عمرباقیمانده پوسته داخلی 35 درصد به دست آمد. ریزساختار نمونه ها در شرایط کارنکرده کارکرده نمونه های آزمون تنش –گسیختگی با استفاده از میکروسکوپ های نوری، الکترونی SEM FESEM مقایسه شد. حضور فازهای TCP GCP در نمونه های کارنکرده کارکرده موردبررسی قرار گرفت حضور فاز در نمونه کارکرده یافت شد.

کلیدواژه ها

سوپر آلیاژ اینکونل 617 تخمین عمر باقیمانده، خزش، کاربید، رسوب گاما پریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.