بررسی رابطه سرمایه های روانشناختی قصد ایجاد کسب وکارهای کوچک در دانشجویان تحصیلات تکمیلی موردمطالعه: دانشگاه هرمزگان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس فرصت ها،چالش ها و راهکارهای اشتغال و توسعه کسب و کار با تاکید بر ظرفیت های استان هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: OCSE01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباداله بانشی

عضو هیت علمی مدیریت بازرگانی، دانشگاه هرمزگان

رضا خرم

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی ،گرایش مدیریت استراتژیک، دانشگاه هرمزگان

شیما بحری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی،گرایش تحقیق در عملیات، دانشگاه هرمزگان

چکیده

سرمایه روان شناختی از مفاهیم نوینی است که امروزه مطرح شده دربرگیرنده منبع های روانشناختی سازنده، شامل؛ خودکارآمدی، امیدواری،خوشبینی تاب آوری انعطاف پذیری است. با توجه به وجود نرخ بیکاری نتایج نامطلوب آن طرح این رویکرد نشان دهندهی نقش اهمیت آن درزمینه توسعه کسب وکارها کارآفرینی است. هدف این پژوهش تبیین رابطه سرمایه روانشناختی قصد ایجاد کسب وکار در بین دانشجویان دانشگاه هرمزگان بوده است. این پژوهش ازنظر نوع روش توصیفی همبستگی ازنظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان ارشد دکترا دانشگاه هرمزگان به تعداد 1500 نفر بودند که از این میان تعداد 257 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز همکاران 2007 پرسشنامه استاندارد قصد کارآفرینانه لینان همکاران 2011 استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون تحلیل رگرسیون همزمان مورد بررسی قرار گرفت کلیه مراحل توسط نرم افزار spss نسخه 24 محاسبه گردید. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه روان شناختی مولفه های آن با قصد ایجاد کسب وکار رابطه مثبت معناداری دارد. از سویی،نتایج نشان داد که سرمایه روان شناختی مولفه های آن قادرند تغییرات قصد ایجاد کسب وکار را به طور معنی داری پیش بینی کنند. بر این اساس افرادی که سرمایه روان شناختی مطلوب تری داشته از قصد بیشتری جهت ایجاد کسب وکار بهرهمند هستند.

کلیدواژه ها

دانشجویان، سرمایه روانشناختی، قصد کارآفرینانه، سرمایه روانشناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.