ردپای معماری پایدار در باغ سازی ایرانی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش معماری وشهر سازی معاصر (مبانی ومصادیق معماری وشهرسازی)
  • کد COI اختصاصی: GONBADARCH01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا علی مراد افشاری

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس

چکیده

معماری پایدار طراحی و ساخت محیطی پاک و سالم بر اساس بهره‌برداری موثر از منابع طبیعی و اصول اکولوژیکی و محیط شکل‌گیری اثر در بستر می‌باشد. در این مقاله سعی بر این شد با توجه به تعریف ارائه شده اصول طراحی معماری پایدار در باغ سازی ایرانی بررسی شود و راه کارهای برای بهره‌گیری از این نتایج در طراحی فضاهای سبز شهری مطرح گردد. باغ‌سازی ایرانی همانند معماری ایرانی آن‌چنان طراحی شده است که با اکوسیستم محیط منطبق باشد. از شاخص‌ها و ویژگی‌های باغ ایرانی که باعث پایداری و ماندگاری‌شان گردیده است بهره‌گیری از عناصر محیطی و بستر شکل‌گیری باغ می‌باشد. به منظور ملموس‌تر شدن بحث باغ فین کاشان به عنوان یک نمونه باغ ایرانی مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا بستر شکل‌گیری، نقش پوشش گیاهی، جایگاه اب، دید بصری، زیبای شناختی، کالبد، اکولوژیک محیط و همچنین عوامل تقویت کننده باغ مورد برسی قرار گرفته است. نتیجه برامده بیانگر رعایت اصول و اساس طراحی پایدار در باغ‌سازی ایرانی می‌باشد که در چشم‌انداز طرح اصول و مباحثی برای طراحی فضاهای سبز کنونی بر اساس اصول و مبانی باغ ایرانی ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، باغ ایرانی، باغ فین کاشان، فضای سبز شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.