رحم دوگانه با همی واژن مسدود آزنزی یکطرفه کلیه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره ملی گزارش های موردی بالینی
- کد COI اختصاصی: CCRMED02_184
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3614
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه کاشان(جراح متخصص زنان زایمان، فوق تخصص انکولوژی، دانشکده علوم پزشکی کاشان، استان اصفهان
دستیار تخصصی رشته زنان زایمان، دانشکده علوم پزشکی کاشان، استان اصفهان، ایران
چکیده
مقدمه:رحم دوگانه با همی واژن مسدود آژنزی کلیه یکطرف یک آنومالی مادرزادی نادر می باشد که در نوجوانی پس از منارک تشخیص داده میشود. به علت همی واژن عملکردی وجود سیکلهای قاعدگی معمولا نرمال این نوع آنومالی در ابتدا شناسایی نمی شود بیماران اغلب به دلیل سایر مشکلات به جراح ارجاع می شوند. آترزی همی واژن باعث ایجاد هماتوکولپوس یک طرفه، هماتومترا گاها هماتوسالپنکس میشود. درد شکمی پیشرونده میتواند با علایم ادرای یا گوارشی همراه باشد.• معرفی بیمار:دختر 16 ساله با شروع منارک از ماه قبل با سیکلهای قاعدگی مرتب با فواصل 30 روزه با دیسمنوره شدید پیشرونده در هر سیکل به علت درد شدید شکم از روز قبل همزمان با شروع خونریزی قاعدگی بستری شد. در سونوگرافی رحم دوگانه، هماتومتروکولپوس هماتوسالپنکس سمت راست آزنزی کلیه سمت راست گزارش شد. MRI یافته های سونوگرافی را تایید کرد. برش ترانس واژینال قسمت میانی سپتوم داده شد حدود 600 سی سی محتویات خونی تخلیه شد. یکماه بعد بقایای سپتوم برداشته شد در فالوآپ در قاعدگی بعد درد بیمار بهبود یافته بود.• بحث نتیجه گیری:تشخیص براساس معاینات بالینی، سونوگرافی در بعضی موارد MRI میباشد. استاندارد تشخیصی با لاپاراسکوپی میباشد. در بعضی مطالعات اهمیت سونوگرافی سه بعدی در شناسایی آنومالیهای مجرای مولر گزارش شده است. اختلالات مادرزادی مجرای مولر با مشکلات مرتبط با قاعدگی همراه هستند. تشخیص زودرس درمان صحیح جراحی بهترین راه پیشگیری از عوارضی همانند ناباروری حتی مشکلات سایکولوژیک میباشد. جراحی اغلب با رزکسیون سپتوم واژن با رفع انسداد درناژ انجام میشود. با پیشرفت تکنیک های جراحی امکان جراحی در یک مرحله بدون نیاز به هایمنوتومی به وسیله واژینوسکوپی میباشدکلیدواژه ها
آژنزی مجرای مولر، رحم دوگانه، آزنزی یک طرفه کلیهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.