گانگرن فورنیه یک فوریت جراحی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی گزارش های موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED02_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا قبادزاده

متخصص ارولوژی،مدیر عامل ،گروه پزشکی مهرپاد،بیمارستان تخصصی فوق تخصصی قایم ،کرج-ایران

مریم پرویز

کارشناس پرستاری،سوپروایزر آموزشی،واحد آموزش،گروه پزشکی مهرپاد،بیمارستان تخصصی فوق تخصصی قایم ،کرج-ایران

ماهک آذرخش

کارشناس پرستاری،سوپروایزر کنترل عفونت،واحد کنترل عفونت،گروه پزشکی مهرپاد،بیمارستان تخصصی فوق تخصصی قایم ،کرج-ایران

محمدعلی همتیان

متخصص ارولوژی،پزشک ،گروه پزشکی مهرپاد،بیمارستان تخصصی فوق تخصصی قایم ،کرج-ایران

چکیده

مقدمه:عفونت نکروزان بافت نرم یک عفونت وخیم است که از خصوصیات آن تخریب بافتی گسترش یابنده یا پیشرفت سریع ،علایم سیستمیک توکسیسیتی مورتالیتی بالا می باشد. این عفونت شامل سلولیت نکروزان،میوزیت نکروزان فاشییت نکروزان می باشد با توجه به اینکه جزء خطرناکترین عفونتها در انسان می باشند تشخیص درمان این بیماری باید سریع جراحی صورت گیرد. معرفی بیمار بیمار آقای 42 ساله ای است که با شکایت از ضعف بیحالی به درمانگاه مراجعه می نماید ویزیت شده آزمایشات درخواستی CBC وu/a نرمال گزارش می گردد.بهبودی حاصل نشده حال عمومی بیمار بدتر شده با ضعف بی حالی درد شکم بیقراری تاکیکاردی به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده که پس از ویزیت گانگرن فورنیه به ارولوژیست گزارش می گردد .به بخش مراقبت ویژه منتقل تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفته به اتاق عمل جهت جراحی دبریدمان انتقال می یابد در حال حاضر دو بار جراحی دبریمان شده تحت درمان می باشد .بحث نتیجه گیری:فاشییت نکروزان یک عفونت گسترش یابنده تخریب بافت نرم است که فاسیا بافت چربی زیرجلدی را درگیر می کند. در ابتدای ایجاد عفونت بافت بالای فاسیا سالم به نظر می رسد این مورد باعث می شود که تشخیص به تاخیر بیفتد این عفونت می تواند باعث سپسیس شوک سپتیک در نهایت مرگ بیمار شود بنابراین گانگرن فورنیه یک فوریت جراحی است تشخیص زودرس درمان سریع گسترده می تواند از موربیدیتی مورتالیتی جلوگیری نماید بنابراین آشنایی پزشکان عمومی با عفونت های نکروزان نسج نرم ضروری می باشد تا بیماران فورا تحت درمان قرار گیرند.

کلیدواژه ها

گانگرن-فورنیه-جراحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.