درد شکم طول کشیده با پاسخ نامناسب به درمان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی گزارش های موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مقصودی

متخصص هییت علمی طب اورژانس گروه طب اورژانس ومسمومیت دانشکده پزشکی دانشگاهعلوم پزشکی البرز- کرج ایران

ساقی مقصودی

دانشگاه علوم پزشکی همدان همدان ایران

کوروش احمدی

متخصص هییت علمی طب اورژانس گروه طب اورژانس ومسمومیت دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز- کرج ایران

علی طاهری نیا

متخصص هییت علمی طب اورژانس گروه طب اورژانس ومسمومیت دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز- کرج ایران

چکیده

مقدمه: درد شکم اساسا بیماری نبوده نشانه یک بیماری میباشد در مواردی که تحت عنوان شکم حاد جراحی شناخته میشود پاتولوژی داخل شکمی نیازمند جراحی وجود دارد. در مواردی نیز پاتولوژی های نیازمند درمان طبی وجود داشته در برخی موارد درد شکم مزمن بدون تشخیص پس از بررسی های متعدد به ناچار به صورت علامتی درمان میگردد. در برخی موارد درمان علامتی بدون رد نمودن علل زمینه تشخیص های افتراقی مهم میتواند عامل خطاهای تشخیصی درمانی حایز اهمیت گردد.• معرفی بیمار: خانم 24 ساله لاغر اندام که به علت درد شکم مراجعه نموده شکم نرم بدون تندرنس بوده پس از بررسی های ازمایشگاهی سونوگرافی با توجه به نرمال بودن پاسخ ها بدون علامت شدن با مسکن ترخیص گشت یک ماه بعد بیماردر مرکز درمانی دیگری با علایم مشابه مراجعه نموده با تشخیص شکم حاد لاپاراتومی تجسسی سپس ترخیص میگردد، دو ماه پس از ان بیمار مجدد با دردهای مشابه مراجعه مینماید به دلیل نامشخص با تشخیص تب مدیترانه ای تحت درمان کلشی سین قرار گرفته با بهبود علایم ترخیص میگردد یک هفته بعد با دردهای مشابه با شکم نرم اما با تندرنس در لمس عمقی مراجعه مشاوره جراحی شده با تشخیص انسداد روده لاپاراتومی پس از روز مرخص میگردد یک ماه بعد با بازگشت علایم لاپاراتومی مجدد شک جراح ارسال نمونه پاتولوژی تشخیص اندومتریوز مطرح تایید میگردد. بیمار با درمان دارویی در پیگیری یک ساله بهبود نسبی علایم دارد.• بحث نتیجه گیری:توجه دقیق به نشانه ها علایم بخصوص در موارد طول کشیده پاسخ نامناسب به درمان لحاظ نمودن تشخیص های افتراقی مهم مرتبط با سن جنس سایر پارامترهای بیمارو اپروچ استاندارد از خطاهای تشخیصی درمانی بروز عوارض موربیدیتی گاها جراحی های مکرر غیر ضروری جلوگیری مینماید

کلیدواژه ها

درد شکم، شکم حاد، اندومتریوز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.