تآثیر مراقبت در منزل آموزش خودمراقبتی بر روی بیماران با سطح هوشیاری پایین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی گزارش های موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 840
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خلج

سوپروایزر ارتقاء سلامت ،کارشناس پرستاری دانشگاه البرز، کرج ایران

لیلا چوبدار خوشخوی

مدیرپرستاری، کارشناس پرستاری دانشگاه البرز کرج ایران

محبوبه حاجتی

سوپروایزرآموزشی ،کارشناس پرستاری،دانشگاه البرز کرج ایران

کبری رحیمی

چکیده

مقدمه هدف خودمراقبتی عملی است که در آن، هر فردی از دانش، مهارت، توان خود به عنوان یک منبع استفاده می کند تا به طور مستقل از سلامت خود مراقبت کند. منظور از به طور مستقل، تصمیم گیری درباره خود با اتکا به خود است. البته این تصمیم گیری می تواند شامل مشورت کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه متخصص، چه غیرمتخصص) نیز باشد. اگرچه خود مراقبتی، فعالیتی است که مردم برای تامین، حفظ ارتقای سلامت خود انجام می دهند؛ ولی گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان، هم محلی ها همشهریان آن ها نیز گسترش می یابد.داشتن یک بیمار با سطح هوشیاری پایین در خانواده یک تجربه استرس زا پیچیده است مراقبت از بیماران با ناتوانی کامل در منزل بسیار دشوار به نظر می رسد که با آموزش خود مراقبتی کمک گرفتن از مراکز مشاوره پرستاری در منزل این مهم برای خانواده امکان پذیر منجر به کاهش هزینه استرس خانواده شده است روش بررسی مطالعه حاضرباهدف بررسی تاثیر آموزش خودمراقبتی بر کیفیت زندگی بیماران با سطح هوشیاری پایین درمرکز آموزشی درمانی امام علی (ع) کرج در سال 97انجام شد.در مطالعه صورت گرفته روی بیمار با سطح هوشیاری پایین که از طریق واحد HOME CARE بیمارستان به شرکت های مشاوره مراقبت در منزل ارجاع شدند با آموزش خودمراقبتی کنترل نظا رت بیمار توسط شرکت های مشاوره پرستاری در منزل این بیماران در وضعیت پایدار یا رو به بهبودی قرار گرفتند هیچ یک به بیمارستان برنگشتند.یافته ها چالش های مراقبتی که خانواده های بیماران با سطح هوشیاری پایین ناتوانی کامل با آن مواجه بودند شامل هزینه تهیه وسایل تجهزات پزشکی چالش آموزش مراقبت های پرستاری توسط خانواده استرس فرد مراقب در روزهای نخست ورود بیمار به منزل بود.هم چنین اجرای برنامه آموزش خودمراقبتی ‎‎ باعث بهبود کیفیت زندگی این بیماران گردید.نتیجه گیری یافته های مطالعه حاضر نشان داد که خانواده های دارای بیماران سطح هوشیاری پایین طی دوره مراقبت از بیمار خود با چالش های متعددی روبرو بودند ولی در نهایت در بیماران تحت مطالعه کاهش هزینه نسبت به بستری طولانی مدت در بیمارستان استرس کمتر خانواده را شاهد بودیم. پیشنهاد می‎شود با اجرای این برنامه آموزشی برای بیماران نیازمندبه مراقبت توسط مراکز موجود، گامی موثر در جهت ارتقاء کیفیت زندگی کاهش هزینه های درمان این بیماران برداشته شود.

کلیدواژه ها

مراقبت آموزش خودمراقبتی- سطح هوشیاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.