آنژیوپلاستی در عروق کرونر پیوندی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره ملی گزارش های موردی بالینی
- کد COI اختصاصی: CCRMED02_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4729
نویسندگان
کارشناس ارشد پرستاری، بیمارستان شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
کارشناس پرستاری، بیمارستان شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
کارشناس پرستاری، بیمارستان شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
اینترونشنال کاردیولوژیست، بیمارستان شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده
مقدمه: CABG در بیماران با انسداد عروق کرونرروش مناسب درمان است. اما گرفتگی عروق پیوندی پس از انجام جراحی از عوارض احتمالی محسوب می شود که در هر زمانی پس از جراحی احتمال بروز دارد. در این صورت تغییرات الکتروکاردیوگرام علایم بالینی بیمار نیاز مجدد به آنژیوگرافی را مطرح می نماید در صورت بروز گرفتگی درعروق پیوندی انجام آنژیوپلاستی روش ارجح خواهد بود.• معرفی بیمار: بیمار خانم 54 ساله با سابقه خانوادگی مثبت از CAD HLP CABG چهارماه قبل داشتن چهار گرافت LIMA SVG به دلیل درد مداوم تیپیک قفسه سینه در حالت استراحت فعالیت مراجعه نموده بود که در الکتروکاردیوگرافی بدو ورود، ST Depretion در لیدهای آنتریور مشاهده شد. بیمار روز بعد تحت آن ژیوگرافی کرونر قرار گرفت که انسداد کامل در هر سه SVG مشاهده شد. با توجه به آناتومی عروق کرونر وریسک بالای CABG مجدد، بیمار کاندید PCI on Lima LCX شد. در شروع آنژیوپلاستی ضربان قلب 80 بار در دقیقه فشارخون 70/110 داشت. Wiring عروق LAD LCX انجام شد. LCX در ابتدا predilatation شد. در این حین ضربان قلب بیمار به 40 بار در دقیقه فشارخون به 90.60 میلی متر جیوه کاهش درد قفسه سینه افزایش یافت که سریعا TPM تعبیه از داروی مسکن جهت کنترل درد استفاده شد. درد قفسه سینه کاهش وضربان قلب به 80 بار در دقیقه فشارخون به 80/140 میلی مترجیوه افزایش یافت. در پایان، بیمار با حال عمومی خوب به بخش ریکاوری تحویل داده شد.• بحث نتیجه گیری:آنژیوپلاستی در بیماران پس از CABG که دچار گرفتگی عروق پیوندی شده اند روش مناسب موثری است که ضمن رفع مشکل تخفیف علایم از انجام CABGمجدد عوارض احتمالی پس از آن جلوگیری می نمایدکلیدواژه ها
CABG آنژیوگرافی آنژیوپلاستی SVGمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.