یک مورد نادر اورژانس مامایی: چرخش حاد رحم در بارداری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی گزارش های موردی بالینی
  • کد COI اختصاصی: CCRMED02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا عطایی

متخصص زنان زایمان، استادیار گروه زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

راضیه لطفی

دکترای تخصصی سلامت باروری، دانشیار گروه مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

چکیده

مقدمه: چرخش شدید رحم در بارداری واقعه ای نادر تهدید کننده حیات می باشد در هر مرحله از بارداری می تواند رخ دهد. دلیل آن در اغلب موارد ناشناخته است. این وضعیت با پیامدهای ناگور مادری جنینی همراه است احتمال مرگ مادر 12 درصد گزارش شده است. چرخش رحم از نظر بالینی ممکن است بدون علامت یا دارای علایم غیراختصاصی باشد با توجه به بروز نادر آن، تشخیص دشوار بوده معمولا از طریق لاپاراتومی انجام می شود. در این مطالعه موردی با 180 درجه چرخش در هفته 34 بارداری مطرح می گردد.معرفی بیمار: بیمار خانم 36 ساله G2P1 با بارداری تک قلو 37 هفته به دلیل شروع ناگهانی درد شکمی تهوع به بیمارستان مراجعه می کند. علایم حیاتی بیمار در زمان مراجعه پایدار بوده علایم زایمانی از جمله انقباض رحمی دیلاتاسیون سرویکس وجود نداشته رحم در لمس تندرنس داشت. بیمار جهت انجام NST توکوکاردیوگرافی به لیبر منتقل شد. کاهش ضربان قلب جنین (90 ضربه در دقیقه) مشاهده شد. بیمار برای سزارین اورژانسی (با بیحسی نخاعی) به اتاق عمل منتقل می شود. در سزارین نوزاد با آپگار دقیقه اول بدنیا می آید مشخص شد رحم چرخش 180 درجه داشته است. اثری از دکلمان یا پارگی رحم یا خونریزی داخل شکمی نبوده اما سایز رحم بسیار بزرگ همراه با میوم های متعدد بوده است. در کاویته شکم لیگامان گرد، تخمدان لوله فالوپ چپ به سمت راست چرخش داشتند. اصلاح چرخش رحم انجام شد سزارین با برش عرضی سگمان تحتانی صورت گرفت. بیمار روز بعد از عمل ترخیص شد. بحث نتیجه گیری:تورشن رحم پدیده نادری بوده می تواند برای مادر جنین مرگبار باشد. در نظر داشتن این اختلال مراقبت مداخله فوری برای نجات جان مادر نوزاد حیاتی می باشد.

کلیدواژه ها

اورژانس مامایی، چرخش رحم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.