تعیین قیمت تعادلی با تاکید بر هزینه مسیریابی زنجیره تامین با رویکرد تیوری بازی ها در شرکت های کاشی سرامیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC15_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد باغبانی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی صنایع، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مریم صنیعی

دانش آموخته مدیریت صنعتی، گروه مدیریت، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مهتاب نبوت

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی صنایع، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

تعیین قیمت رقابتی برای محصولات خدمات در بازار یکی از مهمترین تصمیماتی است که باید در هر واحد اقتصادی گرفته شود. بر همین اساس، در این پژوهش دو مدل تعیین قیمت احتمالی در یک فضای رقابتی ارایه شده است. در مدل اول، خرده فروش ها فقط یک نقش واسطه ای ایفا کرده در تعیین قیمت یا میزان بهینه سفارش تصمیم گیری نمی کنند تقاضا را عینا از مشتریان به تولیدکنندگان منتقل می کنند. هدف این مدل تعیین میزان بهینه تولید قیمت برای هر تولید کننده است. در مدل دوم، فرض بر این است که خرده فروش ها با توجه به میزان سفارشی خود متحمل هزینه های کمبود یا نگهداری خواهند شد. در این مدل نیز قیمت نهایی توسط تولید کنندگان تعیین خواهد شد هدف خرده فروش ها تعیین میزان بهینه سفارش است. در مدل دوم فرض شده است که تولید کنندگان به صورت سفارشی تولید می نمایند هزینه های موجودی فقط برای خرده فروش ها در نظر گرفته شده است. این دو مدل تعیین قیمت در صنعت کاشی سرامیک به کار گرفته شد. با توجه به اینکه یافتن تعادل نش در چنین مدل هایی دارای پیچیدگی بسیار بالایی است، روشی برای تقریب مدل اصلی پیشنهاد شده است. نتایج محاسبات نشان می دهد تقریب ارایه شده دارای دقت بسیار بالایی بوده با اضافه شدن تعداد مشتریان بالقوه، دقت مدل افزایش می یابد. این تقریب همچنین در زمانی بسیار کمتر از مدل اصلی، نقطه تعادل را محاسبه می کند.

کلیدواژه ها

قیمت گذاری، رقابت قیمت، تعادل نش، هزینه های کمبود نگهداری، نظریه بازی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.