اعتراض به تصمیم اداری در ایران آمریکا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی آسیب شناسی نظام آموزشی کشور
  • کد COI اختصاصی: PCES01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم گلرخی

چکیده

در بسیاری از موارد تصمیمات اداری علاوه بر حقوق فردی اشخاص، موضوعاتی مانند کیفیت زندگی، شرایط زیست محیطی، نحوه توزیع اعتبارات عمومی یا بهای کالاهای خاص در واقع اشخاص مشمول مقررات گذاری دولتی را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد. این موضوع، کارکرد توزیعی عدالت جویانه تصمیم گیریهای اداری را به خوبی نشان می دهد اهمیتی که انصاف به معنای رویه ای یا شکلی اش در تصمیم گیریهای اداری دارد. زمانیکه هیچ معیار تعریف شده ای برای تعیین نقطه توازن یا قضاوت عادلانه بین منافع مختلف درگیر وجود ندارد، یعنی وضعیتی که در بسیاری موارد در تصمیم گیریهای اداری یا قضاوت اداری حاکم است، تضمین منصفانه بودن روند تصمیم برای شنیدن همه صداها منافع در معرض خطر، اهمیت دوچندان دارد. در این وضعیت فرض بر این است که همه منافع درگیر مشروعیت دارند، بنابراین امکان اتخاذ تصمیمات مختلف وجود دارد (باراک-ارز1، :2005 .(194با توجه به حجم عظیم فعالیتها مداخلات دولت در همه عرصه های عمومی در کشورهایی مانند ایران، استقرار نظام عدالت اداری مرکب از سازوکارهای مختلف مشارکتی جبرانی ضرورتی اجتناب ناپذیر است. بنابراین یکی از چالشهای کنونی حقوق اداری، طراحی اشکال نوین مشارکت شهروندان در روند تصمیم گیری است، نه کنار گذاشتن کامل اصل مشارکت. قواعد ناظر بر دسترسی عموم به اطلاعات یکی از راه های پیشبرد توسعه مشارکت عمومی است، چراکه دسترسی محدود به اطلاعات یکی از موانع مشارکت موثر است (بهنیا، .(1393نارضایتی از تصمیم اولیه اداری بروز اختلاف میان مخاطب یا مخاطبان تصمیم مرجع تصمیم گیرنده خواست ذینفع برای اصالح، جایگزینی یا ابطال تصمیماولیه احیانا جبران خسارت ناشی از تصمیم، نقش حیاتی نهادها سازوکارهای پسینی برای تحقق عدالت اداری را پیش می کشد. البته تاکید صرف بر نقش جبرانی مراجع رسیدگی حل اختلاف بیرونی در اصلاح اشتباهات اداری می تواند تاثیر معکوسی بر مشروعیت روندهای اداری داشته باشد. بنابراین وجود راهکارهای ارفاقی سازوکارهای اصلاحی مختلف در درون اداره می تواند بسیار مطلوب باشد (هداوند، .(1393

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.