مدیریت دانش در تربیت معلم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی آسیب شناسی نظام آموزشی کشور
  • کد COI اختصاصی: PCES01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه احمدی

کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشگاه آزاد شیراز/معاون پرورشی

پوران هوشمندی

کارشناس روانشناسی، دانشگاه آزاد ارسنجان/آموزگار

سمانه سلطانی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد مرودشت

محمدهادی غلامی

کارشناس علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور نورآباد/مدیر مجتمع

چکیده

آموزش پرورش به عنوان اساس زیربنای توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی سیاسی هر جامعه است که امروزه در اغلب کشورها به عنوان صنعت رشد قلمداد میشود. اهمیت دانش در عصر ارتباطات، اینکه انسان مهمترین عامل تولید انگاشته میشود همچنین اهمیت دانش در سازمانها دانش بومی در کشورهای مختلف، امری پذیرفته شده است. انسانها در عصر ارتباطات به عنوان سرمایه به کار میروند این سرمایه اجتماعی است که سبب برتری سازمان میشود. مدیریت دانش در یک نگاه دقیق به معنای توسعه، اشتراک به کارگیری دانش برای کسب منافع در محدوده سازمانهاست. بدون افراد کارامد، دستیابی به اهداف سازمانی غیرممکن است. نقش اساسی را در رشد، پویایی، بالندگی یا شکست نابودی سازمان ها دارند. آموزش نوعی فعالیت پیچیده، پویا، تعاملی هوشمندانه است اگر قرار باشد دانشجو معلمان تربیت معلم به عنوان معلم در آینده نزدیک دانش آموزان را برای دنیای درحال تغییر آماده کنند آنها را از تجارب محدود گذشته آزاد با نظرات جدید آشنا کنند، مستلزم شیوهی خاص مدیریتی است تا از این طریق بتوانند با اثربخشی بیشتری به آموزش بپردازند. بنابراین جهت رسیدن به این هدف، مراکز آموزشی تربیت معلم وظیفه دارد برای تربیت نیروی انسانی شکوفایی استعدادهای افراد جامعه، برنامه های آموزشی خود را براساس علاقه ها نیازهای افراد تهیه توسط معلمانی توانا به آنها منتقل کند. پیشنهاد میگردد توجه بیشتری به استقرار مدیریت دانش در مراکز تربیت معلم شود به دنبال آن توانمندسازی دانشجو معلمان تربیت معلم نیز امری ضروری مهم تلقی گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، توانمندسازی، دانشجو معلمان، تربیت معلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.