آموزش هنر در نظام آموزشی کشور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی آسیب شناسی نظام آموزشی کشور
  • کد COI اختصاصی: PCES01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن هاشمیان

چکیده

آموزش هنر یکی از حوزه های مغفول آموزش در اکثر نظامهای تعلیم تربیت دنیا به حساب می آید. این در حالی است که اگر به کارکردهای اساسی هنر توجه کنیم در می یابیم که هیچ نظام آموزشی را نمی توان بدون عطف توجه به هنر زیباشناسی کامل کارآمد ارزیابی کرد.به لحاظ تاریخی نظام آموزش پرورش در ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده هنر همواره زمینه ای جانبی، حاشیه ای فاقد اهمیت اساسی شناخته شده است. در سالهای اخیر حرکتی اصلاحی در آموزش پرورش ایران شکل گرفته که هدف آن احیای آموزش هنر برخوردار کردن نسل جدید از آثار ممتاز فردی اجتماعی آن است. این حرکت از دوره ابتدایی آغاز شده طی یک برنامه زمان بندی تمام سطوح تحصیلی (تا پایان دبیرستان) را دربرخواهد گرفت.این مقاله به شرح وضعیت کنونی آموزش هنر در ایران پرداخته برنامه جدیدی که هم اکنون به شکل آزمایشی به مورد اجرا گذاشته شده است را نیز معرفی می کند. برنامه جدید گرچه نقاط قوت فراوانی دارد، اما اشکالاتی نیز به آن وارد است. گروهی از زبان هنری برای توسعه آموزش پرورش، تعدادی نیز برای توسعه اقتصادی، سیاسی اجتماعی مذهبی... استفاده می نمایند. دانش آموزان سرزمین حافظ سعدی، جامی، مولوی، بهزاد کمالالملک نباید از هنر بومی خود دور شوند؛ تمام کشورهای شرق غرب نیز، آموزش فرهنگ هنر ملی خود را برای تقویت پایه های هویت ملی مورد نظر قرار میدهنددراین مقاله ضمن بیان اهمیت وضرورت توجه به درس هنربه نقش هنر قصه گویی هنر نقاشی خوشنویسی رنگ ها، هنر موسیقی شعر در توسعه فعالیت های امورتربیتی پرداخته ایم. به طورکلی رویکردهای آموزشی وپرورشی هنرعبارتنداز: شناخت ویژگیهای روحی وروانی- پرورش تفکرمنطقی وتفکرمنعطف–پرورش خلاقیت–پرورش حس کنجکاوی وجستجوگری–پرورش حس زیباشناسی(انتقال فرهنگ ومفاهیم اجتماعی،ایجادوپایه ریزی سنت های فرهنگی) ،این رویکردها از اهداف بسیارمهم فعالیتهای تربیتی هم به شمارمیروند. (پورمحمد، (1382

کلیدواژه ها

آموزش هنر، برنامه درسی هنر، درک هنری انواع هنر ،دوره ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.