کاربرد خاکستر زباله شهری در بتن به عنوان جایگزین بخشی از سیمان تاثیر آن بر خصوصیات مکانیکی بتن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک، عمران و فناوری های پیشرفته
  • کد COI اختصاصی: MMAT04_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی وحیدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لارستان

اکبر قنبری

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لارستان

چکیده

امروزه یکی از چالش های مدیریتی برنامه ریزی در بخش های شهری، صنعتی کشاورزی، مدیریت بهینه پسماند های تولید شده در این بخش ها اس. به همین جهت در کشورهای مختلف تمرکز برنامه ریزی های توسعه ای اقتصادی بر پایه دستیابی به توسعه پایدار استوار شده است یکی از ارکان توسعه پایدار، تلاش در کاهش کاربرد منابع اولیه طبیعی نیز بازیافت استفاده مجدد از پسماندها در کاربری های مناسب می باشد. پسماندهای تولید شده در هر منطقه صنعت را می توان برحسب منابع تولید آن ها به سه گروه عمده پسماندهای صنعتی پسماندهای کشاورزی پسماندهای شهری طبقه بندی نمود. استفاده از پسماندها مواد ضایعاتی نه تها باعث کاهش بازیافت مناسب آن ها می گردد، بلکه با کاهش مصرف سیمان نیز به اقتصاد ساخت محیط زیست نیز کمک خواهد کرد. با توجه به موارد مذکور می توان نتیجه گرفت که استفاده از این مواد خطرناک در صنت سیمان بتن اقدامی در جهت توسعه پایدار می باشد.دراین مطالعه ابتدا به بررسی پسماندهای صنتی ضایعات شهری کشاورزی قابل استفاده در بتن به عنوان جایگزین سیمان پرداخته خواهد شد. سپس 6نمونه مکعبی بتنی حاوی خاکستر زباله شهری که در زباله سوزها سوازنده شده اند، به عنوان جایگزین بخشی ازسیمان با سطح جایگزینی مختلف صفر، 10 درصد در آزمایشگاه ساخته می شوند. پس از ساخت نمونه ها به مدت 28 روز در شرایط مخصوص نگه داری می شوند پس از آن آزمایشگاه مقاومت فشاری، اسلامپ، زمان گیرش بر نمونه های مکعبی 15*15*15 انجام می شود. نتایج حاکی از آناست که افزایش درصد جایگزینی، موجب کاهش مقاومت فشاری می شود.

کلیدواژه ها

خاکستر زباله، بتن سبز، توسعه پایدار، آزمایش مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.