بررسی نقش تعدیلی تمرکز مالکیت بر رابطه بین محافظه کاری حسابداری نقدینگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رهیافت های نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: APMEA01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه تشکری

گروه حسابداری،واحد علی آبادکتول،دانشگاه آزاد اسلامی،علی آباد کتول،ایران

مریم بخاراییان خراسانی

گروه حسابداری،واحد علی آبادکتول،دانشگاه آزاد اسلامی،علی آباد کتول،ایران

چکیده

این پژوهش تلاش می کند تا نقش سهامداران کنترلی به عنوان سهامداران اقلیت که بر رابطه بین محافظه کاری حسابداری وجه نقد نگهداری شده توسط شرکت نظارت کرده یا در آن اعمال نظر می کند را مورد بررسی قرار دهد. باتوجه به اینکه سازمان های امروزی به منظور کاهش تضاد منافع بین سهامداران مدیریت بر تفکیک مالکیت از مدیریت تاکید می کنند، با افزایش تعداد سهامداران مخصوصا سهامداران عمده، تضاد منافع بین سهامداران مدیران افزایش می یابد تا جایی که ممکن است بر امر نظارت کنترل بر عملکرد مدیریت شرکت خدشه وارد کند. با توجه به اینکه در ترکیب مالکیت اغلب شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار سهامداران عمده ای وجود دارند که از نظر تیوری حاکمیت شرکتی توانایی اعمال نظارت بیشتری در مقایسه با سهامداران جزء دارند، بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر محافظه کاری حسابداران ضروری به نظر می رسد. برای بررسی محافظه کاری نیز از مدل مدل گیولی هاین استفاده شده است. نمونه آماری این تحقیق با اعمال شرایط، کلیه شرکت های سهامی عام پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. دورهی زمانی موردنظر این تحقیق که در بازه زمانی شش ساله از ابتدای سال 1390 تا پایان سال 1396 مورد بررسی قرارگرفته است. همچنین با توجه به شیوه جمع آوری داده ها، تعداد داده های جمع آوری شده برای این پژوهش 106 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این پژوهش از روش رگرسیون ترکیبی با استفاده از نرم افزار Eviews9 استفاده شد.

کلیدواژه ها

تمرکز مالکیت، محافظه کاری حسابداری، نقدینگی شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.