تحلیل مد رنگی بر اساس بازخوانش مولفه های روانشناسی در ایجاد مهارت های اجتماعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی هنر و سلامت
  • کد COI اختصاصی: NCAHMED01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه صالحیه یزدی

کارشناسی ارشد طراحی پارچه لباس. دانشکده هنر معماری. دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد.ایران

فهیمه زارع زاده

استاد یار گروه هنر اسلامی. دانشکده هنر معماری. دانشگاه تربیت مدرس. تهران. ایران

چکیده

رنگ یکی از سریع ترین روش های انتقال معانی است. پیش از آنکه، در تمامی اشکال غیرکلامی، بشر امروز، ارزش زیبایی شناسی رنگ را بداند، شیوه های تجربی متنوعی در برقراری ارتباطات با استفاده از رنگ وجود داشته، شیوه های خاص که تجربیات ذهنی یک فرد را به وجود خواهد آورد پیام هایی از احساسات را به وی انتقال خواهد داد. این تاثیرپذیری ها می تواند ادامه یابد بر روحیات، خلق وخوی روابط فردی اجتماعی موثر باشند. طراحی لباس از نظر ساختار در تحریک یا آرام نمودن جوامع بسیار مورد اهمیت بوده لذا رنگ به عنوان یک عنصر جدانشدنی از آن بر اهمیت اش افزوده، زیرا تاثیرات ذاتی هر رنگ بر رفتارهای فردی اجتماعی انسان، آن را یک پایه اساس در جهت پژوهش ها در چند دهه اخیر نموده است. چنانکه یکی از روش های شناختی افراد بدست آوردن اطلاعات از شخص مخاطب، رنگ پوشش او است به نحوی که در فرضیات امروزه رنگ لباس را عاملی محرک در تقویت یا تعدیل برخی ویژگی ها واکنش های سیستم های عصبی بدن می دانند. به گونه ای که به محض رویت توسط عصب بینای اطلاعاتی را به مغر متبادر می کند موجب برانگیختگی واکنش در فرد می گردد.به زبان ساده تر چنین بیان می شود که اهمیت رنگ تنها در ویژگی ظاهری آن نهفته نیست بلکه در ادراک انتقال احساسات مفاهیم می توان از آن بهره جست، در این پژوهش از رنگ تاثیرات ذهنی روانی این عنصر در طراحی لباس مورد مورد بررسی قرار گرفته است.در پژوهش حاضر، پارامترهای ذکر شده از منظر رنگ به صورت تحلیلی مورد بررسی قرار می گیرند تا الگویی مناسب جهت انتخاب مد رنگی لباس افراد استنتاج گردد. در این گستره این پرسش مطرح میشود که، آیا رنگ پوشش قادر به تغییر روابط فردی در جامعه است یا اینکه تاثیرات روانشناختی رنگها بر روی فرد در روابط اجتماعی او چه تغییراتی را به همراه خواهد داشت. به واقع این پرسش ها خود فرضیه انگیزهای برای تحلیل مد رنگی در پوشش است که دست مایه اصلی این پژوهش تحلیلی کاربردی به شمار می آید. پژوهشی که این امکان را به افراد می دهد با شناخت آگاهی از رنگ تاثیرات درونی آن مهارتهای اجتماعی خود را تقویت کرده رفتارهای فردی خود اجتماعی خود را بهبود بخشد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.