مطالعه گذار فاز ترمودینامیک در مدل آیزینگ چهار-اسپینی (پلاکت) در دو و سه بعد به روش شبیه سازی مونت کارلو

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران 1387
  • کد COI اختصاصی: IPC87_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید دعوت الحق

دنا داریوش

چکیده

با استفاده از شبیه سازی به روش مونت کارلو ، ویژه گی های گذار فاز ترمودینامیک مانند دمای گذار فاز، مرتبه گذار فاز و... برای مدل آیزینگ با برهمکنش چهار اسپینی (پلاکت) در دو و سه بعد را مطالعه کرده ایم. با تعریف یک پارامتر نظم مناسب برای مدل پلاکت دو بعدی نشان خواهیم داد رفتار بحرانی مدل پلاکت در دو بعد همسان با مدل آیزینگ یک بعدی است. البته تعمیم این پارامتر نظم به مدل سه بعدی امکان پذیر نیست. اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مدل پلاکت سه بعدی می تواند در طبقه بندی مدل پاتس با تبهگنی شدید حالت پایه قرار گیرد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.