ارایه الگوهای قابل بسط کشاورزی شهری بر روند طراحی منظر فضاهای سبز با رویکرد پایداری در سیستم توسعه فضایی تکیه بر تعاملات ساختارمند انسانی نمونه موردی: شهرجدید اندیشه، تهران، ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی شهری
  • کد COI اختصاصی: HSANALYS01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامیاب نجفی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی فضای سبز دانشگاه تهران مدرس موسسه آموزش عالی مهرگان

محسن کافی

عضو هییت علمی گروه مهندسی علوم باغبانی فضای سبز دانشگاه تهران،

رویا رضایی جوزانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست پردیس فنی دانشگاه تهران

چکیده

امروزه با توجه به رشد توسعه شهر های جدید افزایش جمعیت شهرنشین، صنعتی شدن گسترش همه گیر فضای مجازی که موجب آن گردیده تا افراد به منظور تعامل حضور درجامعه از تمایل کمتری برخوردار باشند ایجاد سیستمی ساختارمند با تکیه برفضاهای باز عمومی از جمله پارک ها فضاهای سبز شهری که به مثابه زیرساختی سبز اجتماعی فرهنگی از توانایی بالایی بهره برده که می تواند ضمن افزایش تعاملات اجتماعی تبدیل شدن به فضا محیطی چند عملکردی؛ سیستماتیک جدیدی از فضا را ایجاد نماید. در این پژوهش کشاورزی شهری از نگاهی معنایی متفاوت به عنوان تکنیکی فرآیندی در روند طراحی منظر فضای سبز شهری برای تیپ های مختلف فضایی شهر جدید اندیشه مورد بررسی قرار می گیرد تا با استفاده از آن به الگوهایی ساختارمند قابل توسعه بسط به مجموعه ای از فضاهای اجتماعی ارزشمند دست یافت. کشاورزی شهری به خودی خود باتکیه بر اصالت وجودی کشاورزی شهری می تواند اساس افزایش مشارکت شهروندان در چارچوبی مشخص باشد در حالی که از دیگر سوی ثمره این کنش اجتماعی (کشاورزی شهری) می تواند منظری دیالکتیک را در فراسوی عمق شهرنشینی دنیای صنعتی رقم بزند. این سیرجدالی می تواند ضمن اشاره ای ذهنی به روند بنیادین انسان یکجا نشین به فراخور پیشرفت های تکنولوژی صنعت در شهر به اولین دلایل انسان فارغ از کوچ نشینی (سپین) نگره ای تاریخی نماید؛ از طرفی در تضاد بین مفهوم شهر امروزی روستا در ذهن انسان شهرنشین امروزی اسیر در پدیده های گوناگون از جمله روزمرگی، تکنولوژی زده دور افتاده از طبیعت تلنگری فهوایی در بستر معنایی ذهن شهروند امروزی رقم بزند. در این مطالعه از دیدی معنا محور بعد فلسفی کشاورزی شهری برخورداری از سیرجدالی تضادگونه کشاورزی شهر همسو با الگوهای ذهن بشر امروزی محصور در بعد زمان میان در قالب ساختاری عملکردگرا هدفمند در روند طراحی منظر فضای سبز یا بررسی میدانی تیپ های فضایی موجود در قالب دیاگرام ایدیوگرام ارایه شده است .از جمله نتایج در این پژوهش ضمن تعریف ضوابط الگو فضاها به لحاظ عملکرد توانایی های قابل استناد تفکیک تمیز داده شده زیرساختی سبز را با استفاه از تکنیک کشاورزی شهری جهت بهره وری هرچه بیشتر شهروندان مدیران سازمان های مسیول در سیستم توسعه فضا محیط شهر با تکیه بر افزایش مشارکت تعاملات اجتماعی فراهم ساخته است.

کلیدواژه ها

کشاورزی شهری، منظر فضای سبز، الگو ضوابط طراحی، توسعه پایدار، مشارکت جامعه شهری، شهر اندیشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.