بررسی نقش مهندسی عمران در پدافند غیرعامل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED07_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خوش کلامیان

استاد راهنما، مهندس عمران، مرکز آموزش های هوایی شهید خضرایی

حسن زارع پور

کارشناس مهندسی عمران، مرکز مرکز آموزش های هوایی شهید خضرایی

مهدیار اسمعیل زاده

کارشناس مهندسی عمران، مرکز مرکز آموزش های هوایی شهید خضرایی

چکیده

ضوابط استاندارد های مشخص تعریف شده در هر تخصصی، اولین مهمترین عامل جهت نیل به سوی رشد تعالی بوده اجرای کامل دقیق آنها در قالب مقرراتی تایید شده توسط سازمان های ذیربط، امکان شناسایی نواقص تلاش در جهت رفع موانع مشکلات پیش رو را میسر خواهد نمود. عدم رعایت اصول پدافند غیرعامل در بخش های زیستی، پرتوی، عمرانی، سایبری ... می تواند باعث از بین رفتن نیروی انسانی، نابودی زندگی هزاران گونه زیستی، آلودگی زیست محیطی، تشدید آسیب پذیری سازه ها در نتیجه صرف هزینه های گزاف در برابر تهدیدات احتمالی شود. ازجمله اقداماتی که درحوزه معماری شهرسازی با رویکرد پدافند غیرعامل می توان انجام داد بهره گیری از فضاهای موجود در بام نمای ساختمان ها جهت اعمال برخی تمهیدات پدافندی غیرعامل می باشد. دستیابی به مواردی چون استتار اختفاء فریب ذخیره سازی انرژی مدیریت مصرف پایداری ساختمان ها بهره گیری از نهایت زیبایی فرم دهی تغییر شکل همسان سازی با محیط های اطراف انعطاف پذیری در تغییر شکل کنترل برخی پیامدهای طبیعی سیل رواناب ها امثال آن است. لذا در نظر این اصول دارای اهمیت خاصی خواهد بود. در این مقاله اصول پدافند غیرعامل از دید عمرانی، معماری شهرسازی مورد بررسی قرار گرفته راهکارها مثال هایی برای رعایت این اصول در ساختمان ها سازه ها ارایه شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که رعایت اصول پدافند غیرعامل، علاوه بر اینکه تا حد زیادی باعث کاهش آسیب ها تلفات انسانی ناشی از بار انفجار تهدیدات می شود در کاهش آلودگی های زیست محیطی، صرفه جویی در مصرف انرژی عملکرد چند منظوره فضاها بسیار موثر است.

کلیدواژه ها

مهندسی عمران، پدافند غیرعامل، آسیب پذیری سازه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.