بررسی شیوع اضافه وزن و چاقی عمومی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال 1397

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنگره پژوهش های کاربردی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی استان سیستان و بلوچستان PARCoMSS
  • کد COI اختصاصی: SMUMED05_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد نقی زاده

دانشجو کارشناسی ارشد تغذیه، گروه تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان ، ایران

صابر جعفری

دانشجو کارشناسی ارشد تغذیه، گروه تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان ، ایران

زینت مرتضوی

عضو هییت علمی، گروه تغییه، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، زاهدان ، ایران

مطهره میر

دانشجو کارشناسی تغذیه، گروه تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، زاهدان ، ایران

چکیده

سابقه و هدف: امروزه شیوع چاقی در جهان رو به افزایش بوده و این شرایط نه تنها بزرگسالان بلکه کودکان، نوجوانان و جوانان را نیز تحت تاثیر قرار داده است. هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع اضافه وزن و چاقی عمومی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر مطالعه ای مقطعی (توصیفی-تحلیلی) بوده که به روش نمونه گیری تصادفی ساده بر روی 351 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (200 دختر و 151 پسر) انجام شد. سنجش نمایه توده بدن (BMI) به عنوان شاخص اضافه وزن و چاقی عمومی در دانشجویان مد نظر قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss-16 صورت گرفت.یافته ها: مطالعه حاضر نشان داد که 14/5 % دانشجویان مبتلا به اضافه وزن (9% دختران، 21/9% پسران) و 7/3% مبتلا به چاقی (2% دختران، 6% پسران) بودند. کم وزنی در 27/5% دختران و 11/9% پسران مشاهده گردید. بین نمایه توده بدن و جنسیت ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد(P< 0/0001) در حالی که بین نمایه توده بدن دانشجویان با متغییرهای تحصیلات پدر، تحصیلات مادر و مقطع تحصیلی ارتباط معنی دار آماری مشاهده نگردید.نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده بالاتر بودن موارد اضافه وزن و چاقی در پسران دانشجو نسبت به دختران بود که لزوم توجه بیشتر به افزایش سواد تغذیه ای هر دو گروه بویژه پسران دانشجو می باشد.

کلیدواژه ها

اضافه وزن، چاقی، نمایه توده بدن، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.