جایابی بهینه و تعیین ظرفیت مناسب منابع تولید پراکنده به منظور کاهش تلفات و بهبود انحراف ولتاژ با استفاده از الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: QCEEC01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شیردل کفشگرکلایی

کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت –آموزش و پرورش شهرستان سوادکوه-ایران

حسین اصغرپورعلمداری

دپارتمان مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده امام صادق (ع) بابل،دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، ایران

میثم جعفری نوکندی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ایران

بهزاد بریمانی

کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت، آموزش و پرورش شهرستان ساری، ایران

چکیده

افزایش روز افزون تقاضای انرژی و لزوم بهبود کیفیت برق و قابلیت اطمینان شبکه باعث شده علاوه بر ساخت و توسعه نیروگاه های بزرگ، راهکارهای دیگری مانند منابع تولید پراکنده در نظرگیرند. یک ریزشبکه قابلیت فراهم ساختن همزمان برق و حرارت، بهبود پروفایل ولتاژ، کاهش تلفات، افزایش قابلیت اطمینان، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، بهبود کیفیت توان و کاهش هزینه های مصرف را دارد. تحقق این مزایا منوط به تعیین بهینه ظرفیت تولید و مکانیابی مناسب جهت نصب منابع تولید پراکنده میباشد. با تامین توان اکتیو و راکتیو بارها در محل مصرف، علاوه بر کاهش تلفات ناشی از انتقال توان، انحراف ولتاژ شین های سیستم نیز کاهش خواهد یافت. در این مقاله از الگوریتم ژنتیک و الگوریتم کلونی مورچگان با توزیع پیوسته برای مکانیابی بهینه منابع تولید پراکنده استفاده شده است. در مراحل شبیه سازی با استفاده از الگوریتم های مذکور، مراحل جایابی و تعیین ظرفیت بهینه توان تولیدی منابع تولید پراکنده انجام و شاخص های سیستم ذخیره شده و در نهایت نتایج شبیه سازی ها با یکدیگر مقایسه می شوند. نتایج نشان می دهد در بحث بهینه سازی در مراحل جایابی و تعیین ظرفیت بهینه خروجی منابع تولید پراکنده ، الگوریتم کلونی مورچگان با توزیع پیوسته در مقایسه با الگوریتم ژنتیک، به نتایج مطلوب تر دست یافته است.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنتیک، الگوریتم کلونی مورچگان، بهبود انحراف ولتاژ، کاهش تلفات، منابع تولیدپراکنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.