مروری بر روش های داده کاوی در نگهداری پیشگویانه جهت تشخیص خرابی با استفاده از تحلیل گاز های محلول در روغن ترانسفورماتور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: QCEEC01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین اکبری

کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر ، گروه کامپیوتر ، واحد زنجان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زنجان ، ایران

مجتبی اعجمی

استادیار ، گروه کامپیوتر ، واحد زنجان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زنجان ، ایران

فرهاد قره باغی

استادیار ، گروه کامپیوتر ، واحد زنجان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زنجان ، ایران

چکیده

ترانسفورماتور های قدرت یکی از مهمترین اجزاء شبکه برق هستند که هرگونه خرابی ناگهانی در آنها تاثیر بزرگی بر روی اطمینان پذیری شبکه انتقال برق می گذارد. بررسی وضعیت ترانسفورماتور ها برای پیش بینی خرابی و مدیریت سلامت تجهیزات متودولوژی نوینی است که با رشد فناوری سنسور ها خصوصا سنسور های وایرلس و سخت افزار های پایش وضعیت از یک سو و ارایه الگوریتم های پیشرفته داده کاوی در حوزه یادگیری ماشین از سوی دیگر ، امکان ارایه برنامه ریزی جامع نگهداری قبل از وقوع خرابی را ممکن ساخته است. در این مقاله تکنیک های داده کاوی بگار گرفته شده در نگهداری پیشگویانه با استفاده از آنالیز داده های گازهای محلول در روغن تراسنفورماتورهای قدرت به منظور اجتناب از خرابی های ناگهانی و توقف های خارج از برنامه مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحقیقات نشان میدهد اگر چه در مواردی چون حجم داده های آموزشی تولید شده، قابلیت اطمینان سیگنال های رسیده از سنسور ها و تجهیزات پایش وضعیت و دقت رفتار مدل های ارزیابی وضعیت، کمبود هایی مشاهده می گردد لیکن بکار گیری الگوریتم های غیر خطی یادگیری ماشین جهت تشخیص الگو های غیر عادی و پیش بینی عمر مفید باقیمانده با استفاده از داده های حاصله از آزمایش تحلیل وضعیت گازهای محلول روغن ترانسفورماتور ، عملکرد بهتری را نسبت به مدل های خطی دارد. همچنین روش های مذکور در تخمین رابطه بین مشخصه های روغن و شاخص سلامت عایق ترانسفورماتور موفق بوده اند.

کلیدواژه ها

نگهداری پیشگویانه، تراسنفورماتور های قدرت، داده کاوی، یادگیری ماشین، آنالیز گاز های محلول، نگهداری مبتنی بر وضعیت، فرسودگی روغن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.