ارایه مدل ساختاری فرسودگی تحصیلی بر اساس جو حاکم بر مدرسه، خودکارآمدی تحصیلی و حمایت اجتماعی دانش آموزان متوسطه استان لرستان در سال تحصیلی 95-94

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین همایش تازه های روان شناسی مثبت نگر
  • کد COI اختصاصی: NCPP04_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذبیح اله پیرانی

استاد راهنما

علیرضا فقیهی

استاد مشاوره

سهراب مرادی زاده

دانشجوی رشته برنامه ریزی درسی

چکیده

هدف این پژوهش ارایه مدل ساختاری فرسودگی تحصیلی بر اساس جو حاکم بر مدرسه، خودکارآمدی تحصیلی و حمایت اجتماعی دانش آموزان متوسطه استان لرستان می باشد، پژوهش از نوع توصیفی به روش همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوره اول و دوم استان لرستان در سال تحصیلی 95-94 (128163 نفر) می باشند که از طریق روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 400 نفر انتخاب شد، جهت سنجش متغیرهای تحقیق از پرسشنامه های فرسودگی تحصیلی برسوه Borso (1978)، حمایت اجتماعی فیلیپس (1986)، خودکارآمدی تحصیلی جیک و مورگان (1999) و جو حاکم بر مدارس هالپین و کرافت استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t ومدل معادله ساختاری SEM استفاده گردید. جهت تعیین برازش مدل بر اساس متغیرهای فرضی در پژوهش با استفاده از نرم افزار lisrel، ابتدا رابطه متغیرها با مولفه های خود موردبررسی قرار گرفتند و سپس رابطه متغیرها و مولفه های آن ها با فرسودگی تحصیلی و مولفه های آن موردبررسی قرار گرفتند، هماهنگ با فرضیه های موردمطالعه، نتایج نشان داد مدل پیش بینی شده برای فرسودگی تحصیلی دارای برازش خوبی می باشد (برازش 93 تا 97)، همچنین نتایج نشان داد که بین جو حاکم بر مدرسه و فرسودگی تحصیلی رابطه منفی و معناداری وجود دارد، بین خودکارآمدی و فرسودگی تحصیلی رابطه منفی معناداری وجود دارد، بین حمایت اجتماعی و فرسودگی رابطه منفی معناداری وجود دارد. نتایج نشان داد که فرسودگی تحصیلی در پسران بیشتر از دختران است. تفاوت معناداری بین فرسودگی در دوره های تحصیلی متوسطه اول و دوم وجود ندارد.

کلیدواژه ها

فرسودگی تحصیلی، جو حاکم بر مدرسه، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.