ارزیابی رفتار لرزهای میراگرهای ویسکوز خطی و غیرخطی در آرایش های قطری، شورون و مفصل بند
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد
- کد COI اختصاصی: ISSS09_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 786
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-گرایش سازه ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران
چکیده
در این مقاله، عملکرد لرزهای یک قاب فولادی مجهز به میراگرهای ویسکوز خطی و غیرخطی در آرایش های قطری، شورون و مفصل بند مورد مطالعه قرار گرفته است.علاوه بر این، برای همه ی آرایش ها، دو حالت خطی و غیرخطی برای رفتار میراگر در نظر گرفته شده است . برای این منظور، مدلهای مختلف سه بعدی قاب فولادی هشت طبقه، در حالت بامیراگر و بدون میراگر با استفاده از تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی تحلیل شدند؛ پاسخ های لرزه ای به دست آمده برای ماکزیمم جابه جایی بام، دریفت طبقات، ماکزیمم برش پایه ، انرژی ورودی و انرژی تلف شده توسط میراگرها در حالت های رفتار میراگرها بصورت خطی و غیرخطی و در انواع آرایشها با هم مقایسه شدند. لازم به ذکر است که بارگذاری لرزهای سازه بر اساس آییننامه ASCE 7-16 و طراحی سازه اولیه با استفاده از آیین نامه AISC 360-16 انجام گردیده است.تحلیل و بررسی نتایج نشان میدهد که سازه های مجهز به میراگر نسبت به سازههای بدون میراگر عملکرد لرزهای بسیار مناسبی داشته و استفاده از میراگر در کاهش پاسخ های لرزه ای سازه به طور چشمگیری تاثیرگذار میباشد. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد که میراگرهای ویسکوز غیرخطی نسبت به میراگرهای ویسکوز خطی کارایی بسیار بهتری در مقابله با تحریک لرزهای دارند و انرژی بیشتری مستهلک مینمایند. در بین سه آرایش مورد بررسی ، آرایش مفصل بند نسبت به شورون و آرایش شورون نسبت به قطری عملکرد لرزهای بسیار بهتری دارند.کلیدواژه ها
میراگر ویسکوز خطی و غیرخطی، بهسازی لرزه ای، تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی، پاسخ لرزهایمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.