بررسی عملکرد غیرخطی دیوارهای برشی فولادی نیمه مقید تقویت شده با سخت کننده های افقی و قایم
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد
- کد COI اختصاصی: ISSS09_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 674
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول،
استادیار گروه آموزش مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان،
چکیده
استفاده از دیوار برشی فولادی در سالهای اخیر در ساختمان های نوساز و در مقاوم سازی ساختمان های موجود، موردتوجه واقع شده است. این سیستم دارای سختی مناسب برای کنترل تغییر شکل سازه و همچنین دارای مکانیزم شکست شکل پذیر و اتلاف انرژی بالا است. دیوار برشی فولادی ازنظر اجرایی بسیار ساده بوده و هیچگونه پیچیدگی خاصی در آن وجود ندارد. به دلیل سادگی در ساخت و نصب قطعات، سرعت اجرای سیستم بالا بوده و هزینه کمی دارد. در دیوارهای برشی فولادی نیمه مقید در لبهها، ورق دیوار به ستونهای اصلی قاب متصل نمیشود و در عوض به ستونهای فرعی کهصرفا برای ایجاد میدان کشش در ورق استفاده میشوند، وصل میشود که این کار باعث میشود تا ابعاد ستونهای اصلی بزرگ نشود و طرح، اقتصادی باشد. یکی از مشکلات این سیستم همانند نوع سنتی آن، کمانشی است که در اثر میدان کششی ایجادشده در ورق رخ میدهد. یکی از راه های موثر برای بهبود عملکرد دیوارهای برشی، نصب سخت کننده بر روی آنها است. سختکننده با جلوگیری از کمانش ورق فولادی قبل از جاری شدن، باعث بهبود رفتار آنها شده و علاوه بر این باعث افزایش سختی، مقاومت، و قابلیت جذب انرژی میشود. ازاینرو در تحقیق حاضر، دیوار برشی تقویت شده با سخت کننده های افقی و قایم جان در یکطرف و یا دو سمت آن توسط نرم افزار اجزا محدود ABAQUS مدلسازی شده و باحالت جان بدون سخت کننده مقایسه میشود . نتایج به دست آمده نشان میدهند که استفاده از سخت کننده های افقی و قایم در دو طرف جان در افزایش سختی اولیه، مقاومت نهایی و انرژی تلف شده چرخه ای و کاهش شکلپذیری سیستم بسیار موثر است.کلیدواژه ها
دیوار برشی فولادی، سخت کننده های افقی و قایم، شکل پذیری، سختی اولیهمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.