مطالعه خصوصیات ژیوتکنیکی خاک های باقیمانده (مطالعه موردی : ناحیه رازان، استان لرستان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های دانش بنیان در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: IESCONF01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین قبادی

استاد گروه زمین شناسی دانشگاه بو علی سینا همدان

حامد حسن آسا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

هدف از این مطالعه شناخت خصوصیات ژیوتکنیکی خاک های باقیمانده ناحیه رازان در 60 کیلو متری شمال شرق شهرخرآباد و 20 کیلو متری در جنوب غرب شهرستان درود می باشد. با انجام بازدیدهای صحرایی در چهار ایستگاه از خاک نمونه برداری صورت گرفت، با مطالعات آزمایشگاهی خصوصیات فیریکی، مکانیکی خاک ها مشخص گردید. مطابق با رده یونیفاید، خاک ایستگاه 1در رده SW-SM، خاک ایستگاه 2در رده CL، خاک ایستگاه 3 در رده CL و خاک ایستگاه 4 در رده CL-ML قرار می گیرند. وزن مخصوص قسمت جامد خاک در ایستگاه 1 برابر 2/45، در ایستگاه 2 برابر 2/61، در خاک ایستگاه 3 برابر 2/47 و در خاک ایستگاه 4 برابر 2/64 گرم بر سانتی متر مکعب بدست آمد و پارامترهای مقاومت برشی خاک شامل چسپندگی و زاویه اصطکاک داخلی برای خاک ایستگاه 1به ترتیب 2 کیلوپاسکال و 11/3 درجه ، برای خاک ایستگاه 2 به ترتیب 8/5 کیلو پاسکال 3/8 درجه و برای خاک ایستگاه 3 به ترتیب برابر 5/5 کیلوپاسکال و 2/5 درجه و برای خاک ایستگاه 4به ترتیب 5/4 کیلوپاسکال و 11 درجه می باشد. طبق آزمایش تراکم استاندارد مقدار رطوبت بهینه و مقدار وزن واحد خشک حداکثربرای ایستگاه 1 به ترتیب 16 درصد و (gr/cm3) 1/76، مقدار رطوبت بهینه و مقدار وزن واحد خشک حداکثربرای ایستگاه 2 به ترتیب 20 درصد و (gr/cm3) 1/63، مقدار رطوبت بهینه و مقدار وزن واحد خشک حداکثربرای ایستگاه 3 به ترتیب 18 درصد و (gr/cm3) 1/68و مقدار رطوبت بهینه و مقدار وزن واحد خشک حداکثربرای ایستگاه 4 به ترتیب 11 درصد و (gr/cm3) 2/02 به دست آمده است. با توجه به نتایج حاصل از آزمایش هم ارز ماسه مقدارSE که برای ایستگاه 1برابر با 82/03% و برای ایستگاه 4 برابر با 57/16% به دست آمد. مطابق نتایج حاصله، خاک ایستگاه 1جهت تهیه بتن و خاک ایستگاه 4 جهت تهیه آسفالت مناسب می باشد، و خاکهای ایستگاه های 2 و 3 و 4 می تواند جهت احداث هسته سدهای خاکی مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

خاک های باقیمانده، خصوصیات ژیوتکنیکی، ناحیه رازان، استان لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.