مقایسه رخساره های الکتریکی مخزن با استفاده از روش های خوشه بندی چند تفکیکی گراف پایه، نقشه خود سامان ده و پویا بر اساس ارزیابی پتروفیزیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های دانش بنیان در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: IESCONF01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سبلان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت، دانشگاه یزد

امین حسین مرشدی

استادیار، دانشگاه یزد

احمد قربانی

دانشیار،دانشگاه یزد

سید حسین مجتهدزاده

دانشیار، دانشگاه یزد

چکیده

مطالعه رخساره های الکتریکی مخزن، یکی از موضوعات مهم کنونی در ارزیابی مخازن هیدروکربنی می باشد. چرا که تجزیه و تحلیل رخساره های الکتریکی روشی مطمین و مناسبی در خوشه بندی نمودارهای پتروفیزیکی است که می تواند تغییرات ویژگی های زمین شناسی و مخزنی واحدهای سنگ چینه ای مختلف را به خوبی نشان دهد. در این مطالعه، با استفاده از روش تجزیه و تحلیل خوشه ای رخساره های الکتریکی از روی 8 نمودار معمول هسته ای، الکترکی و صوتی موجود از سازند آسماری در یکی از میادین جنوب غرب استخراج شد. رخساره های الکتریکی مذکور ازبررسی همزمان نمودارهای یاد شده در 8 چاه این میدان به دست آمد. نتایج نشان می دهد که با استفاده از روش خوشه بندی MRGC که یکی از موثرترین روشهای خوشه بندی به شمار می رود، 7 رخساره الکتریکی در توالی سازند آسماری این میدان نفتی شناسایی شدند و میزان توزیع سنگ شناسی در هر رخساره که بیانگر تفاوت شاخص میان رخساره ها می باشد با توجه به اهداف خوشه بندی مشخص گردید.

کلیدواژه ها

رخساره های الکتریکی، نمودارهای پتروفیزیکی، آنالیز خوشه ای، سازند آسماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.