ساخت کامپوزیت های پایه فلزی مسی تقویت شده با ذرات نانوی TiC توسط فرایند اغتشاشی اصطکاکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین­ المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME15_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید رضایی اسفدن

دانشجو دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سید پیمان هاشمی

دانشجو دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمد حسین صادقی

استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس ، تهران

محمد کاظم بشارتی

استاد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

فراوری اصطکاکی اغتشاشی فناوری حالت جامد برای اصلاح ریزساخت و خواص مکانیکی مواد و همچن ین تولید لایه های کامپوزیتی سطحی می باشد. هدف اصلی این تحقیق بررسی رفتار سطحی مس خالص فراوری اصطکاکی اغتشاشی شده، تولید و بررسی رفتار مس تقویت شده با ذرات با اندازه ی نانوتیتانیم کاربید توسط فراوری اصطکاکی اغتشاشی می باشد. در ابتدا به واسطه ی شیاری در قطعات مس از پیش تهیه شده، ذرات نانو روی آن قرار داده شده است و سپس با استفاده از ابزار مخصوص روی آن بسته شده است. پس با استفاده از ابزار مخصوص جوشکاری ذرات نانو با ورقه ای مسی ممزوج گردیده است. در این پوشش دهی از 2 سرعت پیشروی و 2 سرعت چرخش اسپیندل و تعداد 2 و 4 پاس استفاده شده است. فراوری اصطکاکی اغتشاشی باعث کاهش اندازه ی دانه در نمونه های بدون پودر و با پودر تیتانیوم کارباید شد که این کاهش اندازه در نمونه با پودر تیتانیومبیشتر بوده است. افزایش سرعت پیشروی در سرعت چرخشی ثابت باعث کاهش اندازه ی دانه شده است و افزا یش سرعت چرخش ی در سرعت پیشروی ثابت باعث افزایش اندکی در اندازه ی دانه ها شده است.نانوکامپوزیت های تولید شده دارای مقادیر سختی بالاتر نسبت به مس خالص و نمونه های تولیدی بدون تیتانیم کارباید هستند. کاهش سرعت پیشروی در نانوکامپوزیت ها منجر به مقادیر سختی بالاتر و یکنواخت تر در نمونه ها به دلیل توزیع گسترده و یکنواخت ذرات تیتانیم کارباید می گردد.

کلیدواژه ها

جوشکاری اغتشاشی اصطکاکی، کامپوزیت، فراوری اغتشاشی اصطکاکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.