بررسی عیوب در مواد پلیمری تحت بار به کمک روش تداخل سنجی برشی دیجیتالی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین­ المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME15_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان آقاجعفری

دانشجوی کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

داود اکبری

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

تداخل سنجی برشی دیجیتالی یکی از روش های نوین مبتنی بر تابش پرتو لیزر در انجام آزمون های غیرمخرب برای مواد مرکب و پلمیری می باشد. در این روش گرادیان های جابجایی بسیار کوچک سطح مورد اندازه گیری قرار می گیرند. از عمده مزایای این روش می توان به بررسی محدوده گسترده ای از سطح جسم به طور همزمان اشاره نمود. علیرغم مزایای عمده این روش در انجام آزمون های غیرمخرب صنعتی، پیاده سازی این روش نیازمند شناسایی پارامترهای موثر و نحوه انتخاب و کنترل آنها می باشد. در این مقاله، پس از معرفی روش برش نگاری دیجیتالی، اثر کمی پارامترهای مهم در شناسایی عیوب سطحی و زیرسطحی با اندازه و عمق های مختلف بر روی یک نمونه پلیمری تحت بار مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور نمونه ای از جنس پلی اتیلن سبک تهیه گردید و عیوب دایره ای به منظور مدل سازی عیوب صفحه ای بر روی آن ایجاد گردید. سپس به کمکیک دستگاه کشش تک محوره، نمونه تحت کشش قرار گرفت و با کمک چیدمان برش نگاری موجود، عیوب این نمونه تحت بارگذاری حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمون نشان دهنده قابلیت روش داخل سنجی برشی دیجیتالی در بررسی عیوب صفحه ای در مواد پلیمری تحت بار می باشد.

کلیدواژه ها

آزمون غیرمخرب، تداخل سنجی برشی دیجیتالی، مواد پلیمری، عیوب سطحی، قطعه تحت بار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.