بررسی خواص مکانیکی و متالورژیکی آلیاژهای آلومینیوم به روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی در زیر آب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین­ المللی مهندسی ساخت و تولید
  • کد COI اختصاصی: ICME15_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فراز فیض بخش

دانشجوی کارشناسی ارشد- مهندسی مکانیک ساخت وتولید- دانشگاه آزاد اسلامی -واحد تهران شرق

داریوش جواب ور

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران

نسیم نایب پاشایی

استادیار، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق

چکیده

روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی در مورد آلیاژهایی نظیر آلومینیم که جوشکاری ذوبی آنها با مشکلات متالورژیکی روبرو است کاربرد روبه گسترشی پیدا کرده است. هرچند این فرآیند غالبا در محیط هوا انجام می شود ولی اخیرا تحقیقاتی در خصوص انجام این فرآیند در زیر آب نیز گزارش شده است. انجام فرآیند در زیر آب باعث افزایش نرخ انتقال حرارت شده که می تواند بر ریزساختار و به تبع آن بر خواص متالورژیکی و مکانیکی آلیاژ جوشکاری شده تاثیر داشته باشد. هدف از انجام این تحقیق مطالعه وبررسی تجربی جوشکاری همجنس و غیر هم جنس آلیاژهای آلومینیم در دو حالت جوشکاری زیر آب و در خشکی است.در تحقیق حاضر عملیات اتصال دهی ورق های آلومینیوم 6061 و 1100 به روش اصطکاکی اغتشاشی در محیط خشک و زیرآب انجام شد. ابتدا سرعت و شرایط بررسی شد و سرعت دورانی 800 دور بر دقیقه و سرعت پیشروی 40 میلی متر بردقیقهبعنوان مناسب ترین سرعت ها از لحاظ کیفیت ظاهری و ساختاری انتخاب شد. سپس تاثیرمحیط بر تغییرات ریز ساختاری، رفتار کششی و سختی مورد بررسی قرار گرفت.نمونه جوشکاری شده برای این دو آلیاژ به روش UFSW جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی زیر آب از استحکام و سختی بالاتری نسبت به FSW جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی برخوردار بوده است. همچنین در خشکی دانه های کشیده و درشت تشکیل شد، ولی با انجام عملیات درزیر آب رشد دانه ها برای آلیاژ حرارت پذیر و حرارت ناپذیر کنترل شد و به ساختاری شامل دانه های ریز و هم محور تبدیل شد

کلیدواژه ها

جوشکاری، اصطکاکی اغتشاشی، زیر آب، آلیاژهای آلومینیوم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.