تاثیر تحلیل نما در خانه های دوره ی قاجار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT04_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا نریمیسا

کارشناس ارشد معماری.دانشگاه مهراروندآبادان

چکیده

یکی از مهم ترین اجزا و عناصر کالبدی شهری که به ویژه در نسبت با شهروند و تقویت حس مکان در فضای شهری موثر واقع می گردد، ترکیب نمای ساختمان ها و به عبارت دیگر نمای شهری است. نما و پوسته هر شهر بیانگر هویت؛ تاریخ و میراث ان شهر محسوب می شود .بنابراین دقت در طراحی؛ اجرا و هماهنگی نماهای شهری می تواند باعث ارتقای کیفیت بصری و هویت بخشدن به شهر شود. معماری قاجار به حق اصول، مبانی و الگوهای قدیم معماری ایران را ارتقاء بخشید و با جسارتی تحسین برانگیز نوآوری هایی در نمای شهری به وجود آورد. اما با شکل گیری معماری معاصر؛ معماری قاجار سر انجام خوشی نداشت. هدف از پژوهش حاضر؛ تدبیر و تحلیل طراحی نمای خانه ها و دستیابی به انواع تزیینات بکار رفته درخانه و دلایل بکارگیری آنها و تاثیر نما بر بعد روانی با توجه به معماری دوره قاجار برای هویت بخشیدن به معماری معار و نمای شهری است. نتایج پژوهش بر مبنای استدلال منطقی منجر به اصول معمارانه ای می شود که الهام بخش طراحان معاصر باشد تا باعث ارتقای کیفیت بصری و هویت بخشیدن به نماهای شهری شود ؛بنابراین اهمیت بررسی نقش کیفیت های محیطی در شکل گیری هویت شهری می باشد. روش تحقیق این نوشتار از نوع تحلیلی-توصیفی بوده و از استدلال منطقی بهره گیری شده است. وسعی می شود خانه شیخ خزعل، خانه راهنما وشمس العماره که بازمانده دوره قاجاراست مورد بررسی قرارگیرد. جهت گرد اوری اطلاعات از روش کتابخانه ای؛ مقالات معتبر منتشر شده در نشریات معتبر علمی و از منابع دیجیتال نیز استفاده شده است .

کلیدواژه ها

خانه،قاجار،نمای ساختمان،نمای شهری،هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.