طراحی مجتمع تجاری، تفریحی و اقامتی ساحلی شمال کشور (برج فرح آباد ساری) بارویکرد گردشگری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT04_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری،دانشکده فنی مهندسی

عبدالله ابراهیمی

استادیارگروه معماری،واحد ساری،دانشگاه آزاد اسلامی ،ساری،ایران

فاطمه مظفری

هییت علمی،واحد ساری،دانشگاه آزاد اسلامی،ساری،ایران

چکیده

مطالعه حاضر در مجتمع تجاری، تفریحی و اقامتی ساحلی شمال کشور (برج فرح آباد ساری) بارویکرد گردشگری می باشد. از آنجا که شمال کشور دارای پتانسیل های اقتصادی قوی است خصوصا وجود ساحل، جنگل، دشت و دریا می تواند یک بخش زیبایی شناسی و رونق اقتصادی خوبی خصوصا در جذب توریست باشد. متاسفانه در این زمینه برنامه خاصی تدوین نشده است از جمله این برنامه ها و رشد رونق اقتصادی جذب توریست است. که با ایجاد فضاها با احداث بناهای خاص تجاری و تفریحی موجب جذب گردشگران شود. جذب توریست داخلی و خارجی ایجاد اشتغال و اشتغال زایی در بخش تولیدو تجارت با فروش کالاهای سنتی و ایرانیی کارآفرینی را در این بخش توسعه و گسترش خواهد داد. گردشگری و صنایع دستی – تجارت و تفریح از ایده های مهم و دغدغه ها می باشد. متاسفانه از دریای شمال استفاده بهینه نشده است. مشکلات بسیار زیادی وجود دارد امکانات کم و محدود عدم اعتبارات لازم وجود قوانین دسته پا گیر عدم کشتی رانی مسافری در کشورهای شمالی مانند روسیه و ارمنستان- ترکمنستان- و دیگر کشورهای ساحلی موجب شده رونق اقتصادی از جمله گردشگری مورد انتظار ایجاد نگردد. بدلیل بروکراسی اداری کمتر بخش خصوصی قادر به سرمایه گذاری در این امر شده است. باید برنامه ای اتخاذ نماییم تا دولت و بخش خصوصی بتوانند در این موضوع ورود نمایند و سرمایه گذاری نموده تا جذب توریست و گردشگری بیش از هر زمان دیگر مسبب رونق اقتصادی گردد. علاوه بر موارد فوق مسیله فرهنگی – معماری اسلامی ایرانی و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران را نیز مد نظر بوده و فرهنگ ایرانی اسلامی را نشر و گسترش داد. ما می توانیم موفق شویم اگر با رویکرد گردشگری با استفاده از آخرین تکنولوژی معماری و ساختمان سازی مدرن امروزی دسترسی ها به این نوع معماری در دل دریا بعنوان یک کار شاخص انجام دهیم چنانچه دیگر کشورها انجام دادند و موفق شدند موفق خواهیم شد. طراحی زیبا و خاص- حمایت بخش عمومی و خصوصی- فرهنگ و مردم- اقلیم منطقه- دسترسی راه ها (اتوبان ها، راه آهن و فرودگاه های استان به این مهم دست یافت. استفاده از معماری با نگاه گردشگری و صنایع دستی باعث می شود تا تغییری در شکل و ماهیت این منطقه صورت بگیرد. با این اقدامات می توانیم از این منطقه به عنوان یک منطقه توریستی استفاده کنیم و از مزایای اقتصادی گرشگری بهره ببریم ضمن اینکه این طرح در مرحله اول کل منطقه شمال ایران یعنی دستاوردهای استان مازندران و استان گیلان را تحت پوشش محصولات خود قرار دهد و در کشورهای کره زمین مطرح باشد

کلیدواژه ها

گردشگر، هتل، دریا و ساحل، فرهنگ ایرانی و اسلامی –رونق اقتصادی و اشتغال.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.