عوامل محیطی دخیل در ساخت مجموعه ی ورزشی تفریحی برای جوانان در شهر اهواز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT04_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شجاع هاشمی فرید

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، گروه معماری، دزفول، ایران

سید کمال الدین آل محمد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، مربی گروه معماری، دزفول، ایران.

چکیده

در این تحقیق به بررسی عوامل محیطی شهر اهواز برای ساخت یک مجموعه ی ورزشی تفریحی برای جوانان می پردازیم. برای به انجام رسیدن این تحقیق مطالعه ی جامعی بر روی تمام فاکتور های تاثیر گذار اعم از متغییر و غیر متغییر انجام دادیم. از آنجایی که این شهر از لحاظ آب و هوایی دارای محدودیت هایی است، در مطالعه ی کامل منطقه ای باید توجه کامل را داشت. این کار به افزایش مخاطبان مجموعه ی مدنظر می انجامد.بافت شهری اهواز توسط یک نظام شطرنجی شکل گرفته است .عدم وجود عوامل طبیعی محدود کننده مثل پوشش گیاهی، زمین های کشاورزی و پستی و بلندی سبب شده که شبکه دسترسی و نحوه کاربری اراضی شهری به گونه ای بلا مانع و ساده گسترش یابند. خوشبختانه وجود عامل طبیعی بسیار قوی، به نام رود کارون تا حدودی نظام شطرنجی را تغییر داده است. وجود پیچ و خم در مسیر رود باعث شده که خطوط متقاطع و عمود بر هم بافت شهر در بر خورد با امتداد کارون قطع شده و در سمت دیگر به نحوی دیگر آغاز شود. از آنجا که بیشتر ساخت و ساز موجود پس از سالهای 1340 شکل گرفته است، بافت ساختمانی به صورت متخلخل نبوده بلکه به صورت خطی در حاشیه شبکه های دسترسی سواره واقع شده اند. این بافت ساختمانی بیشتر به گونه ای قرار گرفته است که فضاهای عملکردی درون آن از سمت جنوب نور خورشید را دریافت کند و چون در امتداد شبکه دسترسی واقع شده اند، در نتیجه بافت شطرنجی موجود از نظر کمیت بیشتر سطوح شرقی– غربی را اشغال کرده اند تا شمالی – جنوبی . خطوط شمالی جنوبی بیشتر دسترسی های عمده شهری و کاربری های تجاری هستند

کلیدواژه ها

مجموعه ی تفریحی ورزشی، بافت شهر اهواز، شرایط آب و هوایی، افزایش مخاطبان، دسترسی محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.