تاثیر رویکرد شفابخش بر طراحی مرکز جامع سرطان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT04_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا رخشان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسکو

افسانه نجاردلشادی

عضو هیات علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسکو

چکیده

بیماران مبتلا به سرطان دچار مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی زیادی می شوند که این مشکلات باعث اختلال در روند طبیعی زندگی و کیفیت آن می گردد. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف شفا بخش گرفته است.احداث مراکز جامع درمانی از جمله مسایلی هستند که در درمان تخصصی بیماری تاثیر گذار می باشد و به تسریع بخشیدن در بهبود بیماران نیز کمک می کند، مدیران سازمان های مراقبتی بهداشتی درمانی از جمله بیمارستاها نیازمند ابزاری جامع به منظور ارزیابی سازمان خود از نظر دارا بودن معیارهای محیط شفابخش و در نهایت برنامه ریزی در جهت ایجاد ابزار ارزیابی محیط شفا بخش در بیمارستان ها پرداخته است، همچنین با توجه به اینکه شفا بخشی مفهومی است که تمامی ابعاد بدن، ذهن و روح را در نظر می گیرد. به منظور ایجاد محیط شفابخش در بیمارستان ها لازم است از ابعاد و دیدگاه های مختلف محبط بیمارستان ارتقاء یابد و توجه به یک بعد به تنهایی منجر به نقص در ایجاد محیط شفابخش خواهد گردید . یکی از مهم ترین ابعاد ارایه خدمت به بیماران که تا حد زیادی طی سالیان متمادی در بیمارستان های ما نادیده گرفته میشد تاثیر محیط و جنبه های مختلف آن بر نتایج بیمارستان در حوزه ی بیماران و کارکنان می باشد. .در این مقاله سعی بر این است که از طریق روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از اسناد کتابخانه ای مولفه های شفابخشی در طراحی محیط های درمانی و بیمارستان ها بررسی شود. محیط شفابخش محیطی است که برای ارتقای هماهنگی یا تعادل در ذهن، بدن و روح به منظور کاهش اضطراب و استرس و ترمیم کننده طراحی شده است

کلیدواژه ها

مراکز جامع، سرطان، درمان، محیط شفا بخش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.