ارزیابی و تحلیل فضایی میزان دسترسی به فضای سبز شهری با رویکرد عدالت فضایی(مطالعه موردی: مناطق شهری زنجان)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT04_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 818
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز
چکیده
فضای سبز شهری و پارک های موجود در شهر نه تنها ارزش تفریحی داشته و محل مناسبی برای سپری کردن اوقات فراغت مردم به شمار می آید. بلکه این فضا ها در موارد بسیاری از توسعه بی قواره و نسنجیده شهرها جلوگیری می کنند. امروزه با توجه به سرطان زا بودن محیط شهری بر اعتبار و اهمیت فضا های سبز و پارک های شهر افزوده شده است. میزان و چگونگی توزیع کاربری های فضای سبز شهری می تواند نقش موثری در جابه جایی فضایی جمعیت و تغییرات جمعیتی در مناطق شهری داشته باشد، لذا توزیع خدمات و کاربری های فضای سبز شهری باید به گونه ای باشد که عدالت فضایی را برقرار نماید. در این پژوهش به صورت موردی مناطق شهر زنجان در ارتباط با کاربری های فضای سبز مورد بررسی قرار گرفته است. اهداف این مقاله شامل بررسی توزیع خدمات و کاربری های فضای سبز در بین مناطق شهر زنجان و رتبه بندی این مناطق بر اساس سرانه های موجود با توجه به رویکر عدالت فضایی می باشد. برای دسترسی به اهداف از مدل های نزدیک ترین همسایه و ابزار تحلیل لکه های داغ استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد توزیع کاربری های فضای سبز شهری در مناطق شهر زنجان به صورت متعادل توزیع نشده است و سرانه فضای سبز موجود در سطح مناطق شهری زنجان، مناطق 1 و 2 و 3 با کمبود فضای سبز مواجه هستند، ولی با توجه به بررسی های صورت گرفته مقدار این سرانه در سطح منطقه 4 از وضعیت مناسب تری برخوردار است. پراکنش فضایی کاربری های فضای سبز شهری در تمامی نواحی از الگوی خوشه ای پیروی می کنند، که در این بین مناطق 3 و 4 از الگوی توزیع خوشه ای بیشتری برخوردار است.کلیدواژه ها
فضای سبز، دسترسی، عدالت فضایی، نزدیک ترین همسایه، شهر زنجانمقالات مرتبط جدید
- بررسی رفتار لرزه ای اتصال مهاربند به ستون جعبه ای ساخته شده از ورق در سیستم های مهاربندی شده همگرا
- عملکرد آرایش ضربدری ورق FRP و میلگرد CFRP به روش NSM در بهسازی لرزه ای اتصالات تیر به ستون بتنی
- بررسی ظرفیت باربری جانبی شمع های پیچی پره ای در خاک ماسه ای بابلسر
- بررسی طراحی برج توربین بادی در برابر بارهای باد و زلزله با در نظرگیری اثر اندرکنش خاک - سازه
- بررسی آزمایشگاهی تاثیر شرایط محیطی بر روی مقاومت بیرون کشیدگی میلگرد در لایه شاتکریت با ماده افزودنی آب نمک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.