مطالعه نظری تاثیر میزان GSI توده سنگ بر پایداری تونل در توده سنگ با معیار گسیختگی هوک و براون
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران و معماری با تاکید بر فن آوری های بومی ایران
- کد COI اختصاصی: CCIVIL04_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 810
نویسندگان
استادیار مرکز آموزش عالی استهبان، استهبان، ایران
چکیده
تحلیل تنش ها و تغییر شکل ها پیرامون حفاری های دایره ای در توده های سنگ همسان یکی از مسایل اساسی در مهندسی ژیوتکنیک است. با فرض اینکه تنش های برجا هیدروستاتیک باشند می توان مساله را هیدروستاتیک فرض نمود و برای آن راه حل تحلیلی استخراج نمود. مهمترین پارامترهای تحلیل تونل پارامترهای معیار گسیختگی توده سنگ و مدول الاستیسیته آن اند. این پارامترها در توده سنگ درز دار به GSI آن بستگی دارند. به هر انتخاب مقدار دقیق برای این پارامتر نیاز به تجربه مهندس زمین شناسی و ژیوتکنیک دارد. در این تحقیق اثر این پارامتر بر نتایج تحلی تونل به صورت نظری بررسی می شود. رفتار توده سنگ الاستوپلاستیک نرم کرنشی با معیار گسیختگی هوک و براون فرض می شود. ابتدا معادلات حاکم بر مساله به صورت کیفی بررسی می شوند و در ادامه تاثیر GSI بر پایداری تونل به صورت کمی بررسی می شود. نتایج نشان می دهد که مقدار GSI انتخابی بر تحلیل تونل به شدت اثرگذار است و این تاثیر در صورتی که ناحیه پلاستیک شکل بگیرد بسیار بالاتر خواهد شد.کلیدواژه ها
تونل دایره ای، تحلیل نظری، شاخص مقاومت زمین شناسی GSI، معیار گسیختگی هوک و براون، تنش، تغییر مکانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.