مقایسه ارزیابی عملکردی سازه های brbf و scbf با استفاده ازمنحنی های شکنندگی و تحلیل دینامیکی IDA

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران و معماری با تاکید بر فن آوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL04_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمدی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه ولی عصر رفسنجان

امیرمختار عظیمی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه ولی عصر رفسنجان

احسان خجسته فر

استادیار گروه عمران، دانشگاه ولی عصر، رفسنجان، ایران

چکیده

مقایسه عملکردی سیستم های مختلف باربر جانبی در برابر اثرات شدید جنبش های زمین از اهمیت به سزایی برخوردار است. سیستم های مهاربندی شده، به عنوان سیستم های پرکاربرد در برابر بار جانبی ناشی از زلزله محسوب می شوند، در این مقاله هدف مقایسه عملکردی لرزه ای سازه های با سیستم مهاربندی همگرای ویژه و سازه های بادبندی کمانش تاب می باشد، لزوم بررسی عملکرد لرزه ای ساخنمان های طراحی شده براساس آیین نامه های ایران دیده می شود. سازه های مورد مطالعه دارای طبقات 12،8،4 هستند که همگی دارای شرایط بارگزاری ثقلی یکسان هستند. طراحی این قاب ها با نرم افزار etabs بوده و تحلیل غیر خطی افزاینده آنها با استفاده از نرم افزار opensees صورت گرفته است. در این مطالعه برای پیش بینی پاسخ لرزه ای سیستم ها از تحلیل دینامیکی افزاینده استفاده شده است. در نهایت به این نتیجه حاصل شد که در سطوح آسیب پایین تر مانند خفیف و متوسط آسیب پذیری قاب های brbf و scbf نزدیک به هم می باشد ولی در سطح آسیب شدید قاب مهاربندی شده با مهاربند کمانش ناپذیر احتمال آسیب پایین تری نسبت به قاب مهاربندی همگرای ویژه دارد.

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی افزاینده، منحنی شکنندگی، قاب مهاربندی کمانش تاب brbf، قاب مهاربندی ویژه scbf

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.