بررسی اثر خودتمیزکنندگی و مقاومت بتن کفی با استفاده از نانو ذرات SiO2 ، ZnO2 ، TiO2

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران و معماری با تاکید بر فن آوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CCIVIL04_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا پاک فطرت

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر

علیرضا کیانی

عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر

مریم کیانی

دکترای شیمی آلی دانشگاه فرهنگیان پردیس بنت الهدی صدر واحد بوشهر

چکیده

استفاده از مصالح خودتمیز کننده یکی از مباحث نوین در حوزه عمران می باشد. نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی به عنوان یکی از مواد افزودنی به بتن معرفی شده اند که به آسانی آلودگی ها از جمله ترکیبات آلی، ویروس ها، باکتری ها، جلبک ها و قارچ ها را به کمک نور خورشید تجزیه می کند که به آن اثر فتوکاتالیزوری گفته می شود. افزودن فتوکاتالیزور به مصالح معمولی که در صنعت ساختمان به کار می رود یک ترکیب کم خطر را ایجاد می کند که با کمک آن آلودگی هوا یا آلودگی سطوح کاهش می یابد. نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی و سیلیس به سیمان افزوده می شود تا آلودگی هوای ناشی از گاز های زاید کارخانه ها و اتومبیل ها کنترل شود . مطالعه دقیقی از اصول فتو کاتالیزوری و برهم کنش بیش این نانو ذرات و بتن کفی انجام شده است که در یک نگاه کلی نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی بعنوان ماده ی تصفیه کننده ی هوا بیشتر برای استفاده در خیابان و معابر شهری کاربرد دارد و نانو سیلیس نیز نقش افزایش مقاومت فشاری فوم بتن را دارد. در این پروژه با جایگزین کردن درصدهای مختلف این نانو ذرات بجای سیمان نتایج مطلوبی حاصل گشت این نتایج نشان می دهد که با افزایش مقدار معینی از این نانو ذرات اثر خود تمیزشوندگی و مقاومت فشاری بتن کفی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

بتن کفی، مقاومت فشاری، خودتمیزکنندگی، نانوذرات، دی اکسید تیتانیوم، اکسیدروی، سیلیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.