رنگ سنجی روشی در دسترس، آسان، ارزان و قابل اطمینان با کاربردهای گسترده: مروری بر انواع، کاربردها و چند مقایسه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش کاربردی در شیمی و مهندسی شیمی با تاکید بر فناوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF05_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شیرزادی

دانشجوی دکتری شیمی تجزیه، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

اندازه گیری و تشخیص ترکیبات متنوع کاربرد های بسیاری دارد از جمله در داروسازی، درمان و تشخیص بیماری، مصارف محیط زیستی، تهیه و توزیع مواد غذایی، در صنایع و در بسیاری مصارف دیگر. با توجه به تنوع این کاربرد ها و رابطه مستقیم غلظت ترکیبات پیرامون انسان با سلامت و کیفیت زندگی او، اهمیت اندازه گیری این ترکیبات مشخص می شود؛ در یک روش اندازه گیری حساسیت، صحت، دقت، سهولت و ارزان بودن روش، از پارامتر های مهم برای اعتبار سنجی تکنیک می باشد. از میان این پارامترها ارزان، آسان و دردسترس بودن روش و تجهیزات مشخص کننده عملی بودن آن است. رنگ سنجی را می توان جزء آسان ترین روش های شناسایی و اندازه گیری دسته بندی کرد؛ در گردآوری پیش رو مروری بر برخی انواع روش های رنگ سنجی و کاربرد های آنها ارایه شده است. رنگ سنجی به خوبی می تواند جز روش های قابل اعتماد، در دسترس و مبنایی در پژوهش ها در ایران و جهان باشد.

کلیدواژه ها

اسپکتروسکوپی، کالریمتری، رنگ سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.