بازیابی فلز پالادیوم از کاتالیست مستعمل با روش الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش کاربردی در شیمی و مهندسی شیمی با تاکید بر فناوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF05_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1895
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فضلعلی

دانشیار مهندسی شیمی ،دانشکده فنی مهندسی ،دانشگاه اراک ،اراک ،ایران

فرزانه دانشپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی ،دانشکده فنی مهندسی ،دانشگاه اراک ،اراک ،ایران

وهب قلعه خندابی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی ،دانشکده فنی مهندسی ،دانشگاه اراک ،اراک ،ایران

سید عباس سعادتمند

مدیر پژوهش و فناوری ، شرکت پتروشیمی شازند، اراک ، ایران

چکیده

در این مطالعه، جداسازی فلز پالادیوم از کاتالیست های مستعمل توسط فرآیند الکتروشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. فرآیند الکتروشیمیایی به علت بازیابی بالا در میزان جذب و جداسازی فلزات و میزان مصرف اسید کمتر نسبت به فرآیندهای لیچینگ اسیدی و امکان بازیابی مجدد اسید مصرفی به عنوان یک فرآیند کم خطر برای محیط زیست انتخاب گردید. آزمایشات جداسازی به روش الکتروشیمیایی به بررسی اثر پارامترهای مختلف شامل نسبت مایع به جامد مصرفی L/S زمان فرآیند الکتروشیمیایی، دما، دور همزن و چگالی جریان پرداخته است. از روش جذاب اتمی برای بررسی نتایج آزمایش استفده شد. مطالعات نشان داد که با استفاده از فرآیند الکتروشیمیایی ما می توانیم به بازده حدود 100%جداسازی فلزات با استفاده از این روش دست پیدا کنیم. نتایج آزمایش ها نشان داد که با افزایش میزان مایع به جامد، افزایش زمان، افزایش دما و افزایش چگالی جریان و تا حدودی افزایش دور همزن، راندمان جداسازی افزایش می یابد. بطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از فر آیند افزایش دور همزن، راندمان جداسازی افزایش می یابد بطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از فرآیند الکتروشیمیایی برای جاسازی فلز پالادیوم کارآمد بوده و مطالعات بیشتری برای استفاده علمی از این روش بر روی سایر فلزات حتی جداسازی چندین فلز از یکدیگر با این روش می تواند انجام گیرد.

کلیدواژه ها

الکتروشیمیایی، جداسازی، فلز پالادیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.