تولید بیودیزل با استفاده از روغن بازیافتی خوراکی در یک پایلوت میکرو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش کاربردی در شیمی و مهندسی شیمی با تاکید بر فناوری های بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF05_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک عاقل

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده انرژی، دانشگاه صنعتی کرمانشاه، کرمانشاه ، ایران

مجید محدثی

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده انرژی، دانشگاه صنعتی کرمانشاه، کرمانشاه ایران

محمود ملکی

دانشجوی گروه مهندسی شیمی، دانشکده انرژی، دانشگاه صنعتی کرمانشاه ، کرمانشاه، ایران

احمدرضا انصاری

دانشجوی گروه مهندسی شیمی، دانشکده انرژی، دانشگاه صنعتی کرمانشاه ، کرمانشاه، ایران

چکیده

افزایش چشمگیر منابع فسیلی موجب افزایش گازهای گلخانه ای گردیده است. از طرفی قوانین بسیار سختگیرانه در خصوص تولید این نوع گازها ازجمله قانون آب وهوای پاریس و همچنین قوانینی در حوزه صنعت خودرو موجب گردیده تا تمایل به جایگزینی سوخت های پاک و تجدید پذیر با سوخت های فسیلی زیاد شود. بطوری که در برخی از کشورهای اروپایی از جمله نروژ تا بیش از 95 درصد ناوگان حمل ونقل آن از سوخت های زیستی و تجدیدپذیر استفاده می کنند. در این مطالعه واکنش ترانس استریفیکاسیون روغن با متانول در حضورکاتالیست هیدروکسید پتاسیم جهت تولید بیودیزل که یک سوخت پاک و دارای خواصی مشابه گازوییل است، بررسی شد. جهت کاهش هزینه های تولید تا حدود 70 درصد از روغن های دور ریختی که عدد اسیدیته آنها توسط اسیدسولفوریک کاهش یافته بود، استفاده شد. همچنین با استفاده از میکروراکتور مشاهده شد که در مقایسه با راکتورهای رایج همزن دار علاوه برافزایش نسبی درصد خلوص نهایی، میزان زمان اقامت واکنش نیز از 240 دقیقه به 1 دقیقه کاهش می یابد که موجب صرفه جویی چشمگیری در مصرف انرژی گردید

کلیدواژه ها

سوخت تجدیدپذیر، بیودیزل، میکروراکتور، روغن بازیافتی خوراکی، کاتالیست همگن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.