بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از تجهیزات پزشکی بخش های درمانی مرکز قلب مازندران در سال 1397

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: MESMED08_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم میرزاخانی

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی ، مرکز قلب مازندران

علیرضا داودی

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری ،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

حسین محسنی پویا

دکتری آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ،دانشگاه علوم پزشکی مازندران

افسانه میرزاخانی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی مازندران

چکیده

مقدمه و هدف: باکتری ها جزء مهم ترین و متنوع ترین میکروارگانیسم ها هستند و محیط بیمارستان منبع مهمی برای تکثیر و موارد بسیاری از بیماری ها در بیماران می باشد این مطالعه بررسی میزان شیوع و شاخص مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های جدا شده از تجهیزات پزشکی مرکز قلب مازندران می باشد. روش پژوهش: از 605 مورد نمونه گرفته شده از قسمت های مختلف انواع تجهیزات پزشکی، 257 نمونه دارای سوش های مثبت بوده است و بررسی محیط کشت ها از طریق محیط مولر هینتون آگار و EMB انجام گرفته است و حساسیت این سویه ها نسبت به آنتی بیوتیک ها با روش دیسک دیفیوژن انجام شد. نتایج: از 257 نمونه سویه های مثبت گرفته شده، در 160 نمونه (26/4% ) استاف کواگولاز منفی، در 37 نمونه (6/1 %) کپک، 10 نمونه (1/6 %) سیتروباکتر ، 45 نمونه (7/4%) استافیلوکوک اپیدرمیدیس و در 5 نمونه (0/8%) پسودوموناس رشد پید ا نموده است. حساسیت آنتی بیوتیکی به گرم منفی ها 64 % گزارش شده است. در 94 نمونه جدا شده (5/36%) مقاوم به آمیکاسین، ایمی پنم، نالیدیک اسید می باشد و مقاومت به وانکومایسین در سوش مشاهده نشده است.و 50% نمونه های جدا شده به جنتامایسین، کوتریماکسازول، سفتی زیدیم حساسیت داشته اند. بحث:با توجه به این بررسی ، حضور میکروارگانسیم ها در تجهیزات پزشکی و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی به عنوان مشکل عمده مطرح می گردد. لذا با انتخاب نوع تجهیزات پزشکی، آنتی باکتریال بودن اقلام، توجه به نظافت و ضدعفونی وسایل و پایش ها و نظارت های صورت گرفته در راستای پیشگیری وکنترل عفونت های بیمارستانی می بایست گام بر داریم.

کلیدواژه ها

مقاومت آنتی بیوتیکی، باکتری، محیط مولرهینتون آگار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.