حذف ترکیبات هیدروکربن آروماتیک حلقوی با استفاده از گرانول کربن فعال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره و نمایشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICESIT01_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا عیسی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

داریوش یوسفی کبریا

دانشیار گروه مهندسی عمران محیط زیست، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن قربانی

هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

توسعه صنتی، عدم رعایت موازین زیست محیطی و افزایش حجم پساب های صنعتی موجب افزایش میزان آلودگی منابع آبی شده است. افزایش مداوم ناخالصی های خطرناک آروماتیک در منابع آب موجب شده است تا حذف این مواد از منابع آبی از اهمیت ویژه ای برخوردارباشد. از جمله آلاینده های آروماتیک در محیط زیست می توان از ترکیبات BTEX و PAHS و فنل ها نام برد. فنل از مهمترین آلاینده های آلی خطرناک در پساب بسیاری از صنایع از جمله صنایع نفت و پتروشیمی، پالایشگاهها، صنایع نساجی و تولید زغال سنگ، صنایع دارویی و صنایع کاغذ می باشد که سمیت بالا و مشکلات زیست محیطی اش، بررسی روش حذف آن را توجیه می کند. در این مطالعه از گرانول کربن فعال به عنوان جاذب در راکتور بستر ثابت برای حذف ترکیبات هیدروکربنی آروماتیک حلقوی از محیط آبی استفاده شده است .مورفولوژی و ساختار جاذب با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM)تعیین شده است. تاثیر زمان تماس و غلظت اولیه فنل بر راندمان حذف فرایند جذب مورد بررسی قرار گرفته و نتایج بدست آمده نشان می دهد راندمان حذف غلظت های 250، 700 و 1200 میلی گرم بر لیتر بعد از گذشت مدت زمان 6 ساعت به ترتیب برابر 98.29، 99.3 و 99.2 می باشد. همچنین روند تغییرات COD معادل فنل و میزان فنل جذب شده بر واحد جرم جاذب مورد بررسی قرار داده شد که با توجه به نتایج بدست آمده زمان مورد نیاز جهت دستیابی به تعادل برای غلظت های 250 و 700 میلی گرم بر لیتر 6 ساعت و برای غلظت 1200 میلی گرم بر لیتر 8 ساعت می باشد.

کلیدواژه ها

کربن فعال گرانولی، راکتور بستر ثابت، جذب سطحی، هیدروکربن آروماتیک حلقوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.