بررسی کاربرد نانو ذرات مارتیت طبیعی در فرآیند فنتون هتروژن جهت حذف مواد آلی موجود در پساب کارخانجات فرآوری مواد معدنی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین کنگره و نمایشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی های نوین
- کد COI اختصاصی: ICESIT01_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 716
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)،
دانشجوی دکتری فرآوری مواد معدنی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)،
دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)،
چکیده
در سرتاسر دنیا استخراج و فرآوری مواد معدنی، نقش مهمی در مشکلات زیست محیطی به وسیله پساب های حاوی مواد آلاینده از جمله آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی ایفا می کنند. در این پژوهش جهت حذف ماده آلی گزانتات که در پساب بسیاری از کارخانجات فرآوری به عنوان یکی از مواد شیمیایی مهم مورد استفاده در فلوتاسیون است، از فرآیند فنتون هتروژن استفاده شده است. در ابتدا سنگ آهن تحت عملیات خردایش اولیه و نرم کنی تا ابعاد 75 میکرون خرد گردید. سپس میکرو ذرات مارتیتی تحت فرآیند جدایش مغناطیسی شدت پایین و شدت بالا از سنگ آهن جدا گردید. میکروذرات مارتیتی در دو زمان 6 و 12 ساعت توسط فرآیند مکانیکی به روش آسیا گلوله ای-سیاره ای به نانوذرات مارتیتی تبدیل گردید. برای تعیین مشخصات فیزیکی و شیمیایی نانوذرات مارتیتی حاصل شده در زمان 12 ساعت از آنالیزهای EDX ,LPSA FT-IR , و تصاویر SEM استفاده شده است. آنالیزهای انجام شده نشان داده اند که میکروذرات مارتیتی که تحت 12 ساعت آسیا گلوله ای-سیاره ای قرار گرفته اند، به طور موثری به نانوذرات مارتیتی تبدیل شده اند. تصاویر SEM نشان می دهد که فراوانی نانوذرات مارتیتی حاصل شده از آسیا گلوله ای-سیاره ای بین nm20-200 می باشد. راندمان حذف آلاینده گزانتات توسط روش رویه پاسخ بررسی گردید که بیشترین میزان حذف 04/97% با شرایط 4=pH، برای مقدار کاتالیست 0/25g/L، مقدار هیدروژن پراکسید 0/14mmol/L و مدت زمان 37min برای 37mg/L آلاینده گزانتات تعیین گردید.کلیدواژه ها
فرآیند فنتون هتروژن، نانوذرات مارتیت، میکروذرات مارتیت، ماده آلی گزانتاتمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.