آنالیز هیدرودینامیکی توربین بادی شناور اسپار با شرایط امواج دریای مازندران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره و نمایشگاه بین المللی علوم و تکنولوژی های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICESIT01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 805
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما تفضلی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری کشتی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گروه پژوهشی انرژی های دریا پایه

روزبه شفقت

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گروه پژوهشی انرژی های دریا پایه

رضوان عالمیان

دکتری مکانیک، محقق ارشد گروه پژوهشی انرژی های دریا پایه

چکیده

انرژی باد یکی از منابع مهم انرژی تجدیدپذیر برای تولید برق می باشد که در سال های گذشته توجه چشم گیری به آن شده است. در این راستا با توجه به پتانسیل انرژی باد در دریا، به کارگیری توربین های بادی در محیط دریا همواره به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی موردتوجه بوده است. با توجه به هزینه ی بالای طراحی و ساخت توربین های بادی شناور، انجام محاسبات جهت تحلیل و ارزیابی مشخصه های عملکردی آن ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. برای این منظور نرم افزارهای مختلف محاسبات هیدرودینامیکی توسعه یافته اند که نتایج آن ها از دقت قابل قبولی برخوردار است. این مقاله به بررسی عددی پایه توربین بادی شناور اسپار توسط نرم افزار انسیس آکوا و به روش تیوری تفرق سه بعدی می پردازد. پایه توربین شش درجه آزادی در نظر گرفته شده، این سازه در معرض امواج منظم قرارگرفته است. در ضمن به منظور صحت سنجی، نتایج عددی با نتایج تجربی مدل ساخته شده در آزمایشگاه گروه پژوهشی انرژی های دریاپایه دانشگاه نوشیروانی بابل، مقایسه شده اند. نتایج عددی و تجربی تطابق خوبی باهم دارند. به منظور استخراج نتایج، سکو در معرض امواجی با پریودهای 0/7، 0/8، 0/9 و 1 ثانیه و همچنین ارتفاع های 6 و 7 سانتی متر قرارگرفته است. در این شرایط حرکات بیشینه سازه برای هر دو ارتفاع موج مورد بررسی قرار گرفته است که بیشترین دامنه ی حرکات سازه در پریود 1 ثانیه رخ داده است.

کلیدواژه ها

مدل سازی عددی، توربین بادی شناور، اسپار، انسیس آکوا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.